AHHAA keskus läks lätlasi külla kutsuma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AHHAA keskuse veemaailm.
AHHAA keskuse veemaailm. Foto: Margus Ansu / Postimees

AHHAA teaduskeskuse interaktiivne rändnäitus «Ahhaa, teadus ratastel!» külastab esimestel mainädalatel seitset Läti linna: Riiat, Aluksnet, Valmierat, Cesist, Salacgrivat, Rujienat ja Valkat.

«Iga päevaga plaanime vallutada ühe Läti linna. Alūksnes tulid kogu linna lapsed ja noored kokku ning veetsid meiega terve pika päeva,» rääkis Õhtulehele rändnäituse projektijuht Julia Barsukova. Ta kinnitas, et planetaariumi StarLab seanssidel, kus tutvustatakse nii klassikalist kui ka rahvaastronoomiat, ei soovinud neist keegi vaid ühe korraga piirduda.

Läti lastel pole projektijuhi sõnul arusaamisega suuremaid probleeme, sest kaasa on võetud ka läti keelt valdav inimene, kes vajadusel saab appi tõtata.

«Vaadates, kui palju käib iga päev AHHAA keskuses lätlasi, võiks arvata, et vähemalt pooled neist on siin juba käinud. Meie rändnäituse eesmärk on Tartusse meelitada veel ka see teine pool,» kostab näituse projektijuht Julia Barsukova.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles