TV3: Eesti lipu muuseum hilines trikoloori heiskamisega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader TV3 videost

Tänasel Euroopa päeval, mil terves Eestis pidanuks hooneid kaunistama sinimustvalged trikoloorid, puudus lipp Otepääl asuva Eesti lipu muuseumi vardast.

Muuseum asub Otepää kirikumõisas, kus õnnistati 4. juunil 1884. aastal Eesti Üliõpilaste Seltsile kuuluvat trikoloori, vahendasid «Seitsmesed uudised».

EELK Otepää Maarja koguduse juhatuse esimees Jaan Uibo selgitas, et lipumuuseumi eest vastutab tema üksi, kuid täna hommikul pidi ta ootamatult haige sugulase arsti juurde viima ja lipp jäi heiskamata. Trikoloor sai heisatud pärastlõunal kell pool kolm.

Ühe mehe majandatav Eesti lipu muuseum on ajahambast puretud – talvel varises lume raskuse tõttu sisse osa hoone katusest, mille koristamisega tegeleti «Teeme Ära» talgupäeva raames.

Tulevikus on plaanis muuta praegu ühte tuppa mahutatud muuseum Eesti lipu keskuseks, mis hakkaks asetsema pastoraadi keldri- ja põhikorrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles