Koolinoored õpivad Pühajärvel elupäästmist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästerõngas
Päästerõngas Foto: SCANPIX

Täna koguneb Valgamaale Pühajärvele enam kui 100 Lõuna-Eesti koolinoort, et panna end proovile uppuja päästmises, esmaabi andmises ning erinevates liikluskatsetes.

Pühajärve õppepäev on eelkõige praktiline, märkis maanteeameti Lõuna regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Kai Kuuspalu. Noored saavad katsete ja praktiliste harjutuste abil kogeda, mis toimub vee- või liiklusõnnetuse korral, kuidas vastavates olukordades tegutseda või kuidas selliseid õnnetusi vältida.

Lisaks arutletakse tervislike eluviiside üle Tartumaa tervistedendavate koolide esindaja eestvedamisel.

Kevadel viisid päästeameti, maanteeameti, politsei-ja piirivalveameti ning Eesti Punase Risti spetsialistid üldhariduskoolides läbi koolitused veeohutuses, liiklusohutuses ning esmaabi andmises. «Meie soov on anda noortele teadmisi, kuidas ohuolukordi ära hoida või kuidas vajadusel abi anda,» rääkis päästeameti Lõuna päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Erki Remmelkoor.

Ohutusõppe päev lõpetab koolitusprojekti «Iga 1 turvaliselt 12. klassi», mille läbis kokku 270 õpilast 14 Lõuna-Eesti koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles