Eesti aja inimesed avavad uue kunstisaali

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Direktor Reet Mark näitas kolmandal korrusel uut väikest saali. See avatakse näituseruumina esimest korda täna kell 17. Eile käis väljapaneku viimistlus.
Direktor Reet Mark näitas kolmandal korrusel uut väikest saali. See avatakse näituseruumina esimest korda täna kell 17. Eile käis väljapaneku viimistlus. Foto: Margus Ansu

Muuseumikuu avalöögina avas Tartu kunstimuuseum reedel raeplatsi viltuses majas senisele kahele näitusele lisaks kolmanda. Seda võimaldab teha kolmandal korrusel kasutusele võetud uus väike saal.

Uues saalis hakkavad muuseumi direktori Reet Margi sõnul näitused vahelduma iga kolme nädala tagant. Esimesed väljapanekud on kaudselt seotud püsinäitusega «Inimene poolsajandis».

Päris esimeseks uue saali näituseks on Reet Margi kureeritud «Eesti aja inimesed», mis koosneb 14 portreest. Need on eelmise sajandi esimesel kolmel aastakümnel maalinud kunstiklassikud Konrad Mägi, Nikolai Triik, Peet Aren, Ferdi Sanna­mees, Juhan Muks jt.

Uues saalis oli varem muuseumi joonistuskogu. «Et aasta tagasi jooksis meil siin katus läbi, tuli teha linna abiga korralik remont,» ütles direktor. «Ja kuna see ruum oli pärast remonti tühi, siis mõtlesime, et miks mitte elavdada meie tegevust ja siin näitusi teha.»

Rahvusvahelisel muuseumipäeval, 18. mail kell 17 räägib Reet Mark uues saalis näituse «Eesti aja inimesed» piltide lugudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles