Kuidas on arenenud ja peaks arenema Tartu Ülikool. Vastab Alan Altraja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Altraja
Alan Altraja Foto: Andres Tennus/Tartu Ülikool

Kas Tartu Ülikool on viimase viie aasta jooksul piisavalt arenenud, et anda tänapäeva nõuetele vastavat konkurentsivõimelist haridust, või peab ta oma positsiooni ja maine parandamiseks veel kõvasti pingutama?

Vastab pulmonoloogia­­professor Alan Altraja:

Hariduse ja ka teaduse vallas on olukord tõesti paranenud. Halduses ülikoolivälise osaluse suurendamise küsimuses ma aga sama meelt ei ole.

Mida peaks tegema mai lõpus valitav uus rektor, et Tartu Ülikoolist saadav haridus ja siin tehtav teadustöö oleks veelgi parem ja tähelepanuväärne kogu Euroopas?

Viimase aja uudiste valguses oleks ülikoolil tarvis ennekõike võidelda selle nimel, et lennuühendus Tartuga areneks ja annaks Tartule euroopaliku teaduskeskuse mõõdu.

Saan aru, et Tartu Ülikool ei saa üksi seda mõjutada, ent koostöös omavalitsusega (Tartu linnaga) ja Eesti riigiga saab siiski paljutki ära teha. Ilma tänapäevase ühenduseta ei hakka Tartu Ülikoolil iialgi olema sellist teadusülikooli positsiooni ja tähelepanuväärsust kogu Euroopas, nagu sooviksime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles