Tartu lähistel tegi väikelennuk hädamaandumise

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakonnas Haaslava vallas Aardla külas tegi täna öösel väikelennuk hädamaandumise. Kolm lennukis olnud inimest said kergemalt viga.

Häirekeskus sai teate hädamaandumisest kell 00.00. Päästjate saabudes olid lennukis olnud kolm meesterahvast iseseisvalt välja saanud. Kiirabi andis neile sündmuskohal esmaabi ning viis tervise kontrolliks traumapunkti.

Tegemist oli Piper tüüpi väikelennukiga, milles oli kolm Läti kodanikku ning mis oli treeninglennul ning pidi maanduma Ülenurme lennuväljal. Hädamaandumisel sai viga lennuki üks tiib ja kere, tekkis väike lokaalne kütusereostus.

Päästjad kontrollisid lennuki võimalikku süttimisohtu. Esialgse info kohaselt põhjustas hädamaandumise mootoririke.

Sündmuskohal töötasid päästjad Tartust, Tõrvandist ja Elvast, kohal olid politseipatrullid ning kaks kiirabibrigaadi. Sündmuse lahendamist juhtis Tartu operatiivkorrapidaja.

Õnnetuse täpsed asjaolud selgitab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi uurimine.

Täna päeval korjasid hädamaandumise üle elanud Läti päritolu reisijad õnnetuspaigas lennukist oma asju kokku. Plaasterdatud nägudega mehed kinnitasid Postimehele, et lennumasin kukkus põldudevahelisse kraavi mootoririkke tõttu. Sama versiooni kinnitas ka sündmuspaika uurinud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi uurija.

Lennukivrakk tõsteti kraavist treilerauto peale ning viidi Ülenurme lennujaama territooriumile, kus uurimine jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles