Võrumaal hävitati ettevõtte territooriumilt leitud lennukipomm

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru vallas Verijärve külas leitud lennukipomm.
Võru vallas Verijärve külas leitud lennukipomm. Foto: Päästeamet

Võrumaal Võru vallas leiti täna pärastlõunal ettevõtte territooriumilt lõhkekeha, mistõttu suleti kolmeks tunniks liiklusele viiekilomeetrine teelõik.

Täna kella 14.11 ajal leiti Võru maakonnas Verijärve külas puiduettevõtte AS Barrus territooriumilt 50-kilone Vene lennukipomm.

Lõuna Päästekeskuse kommunikatsioonijuht Evelin Uibokand ütles Postimehele, et hinnanguline lõhkeaine kogus pommis oli 24 kg trotüüli. Verijärve külas leiu kohast poole kilomeetri raadiuses evakueeriti ohutuse tagamiseks inimesed.

Kell 21.41 teatas päästekeskus, et pomm on hävitatud, demineerimistööd lõpetatud ja kohalikud lubati kodudesse tagasi. Pomm hävitati kohapeal ning esialgsetel andmetel mingeid kahjusid ei olnud.

Seoses lõhkekeha leidmisega oli ligi 3 tunniks liiklusele suletud Võru maakonnas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel km 255-260 (Räpina maantee ristmikust kuni Verijärveni), teatas maanteeamet. Liiklus taastus avati taas kell 21.29.
  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles