Kulupõlengud jätkuvad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupõlengu kustutamine Nõlvaku tänava äärsel tühermaal 1. mai õhtul.
Maastikupõlengu kustutamine Nõlvaku tänava äärsel tühermaal 1. mai õhtul. Foto: Risto Mets

Eile saabus Lõuna-Eestist päästjatele taas hulk väljakutseid, mis olid seotud kulupõlengutega. Suur osa maastikupõlengutest saab alguse inimlikust hooletusest.

Lõuna päästekeskuse teatel põles 1. mai õhtul kella 20 ajal Tartus Nõlvaku tänaval väikeses ulatuses kulu. Korraks tõusis Annelinna kohale ka suitsupilv. Päästjad kustutasid leegid spetsiaalse kangaga materdades.

Samuti põles eile õhtul kulu Puhja vallas Rämsi külas.

Eile päeval kella 13.42 ajal põles Vastseliina vallas Vana-Saaluse külas väikeses ulatuses kulu ja metsanoorendikku. Enne päästjate saabumist kustutasid kohalolnud inimesed põlengut esmaste vahenditega, päästjad kustutasid põlengu lõplikult. Kulupõleng sai alguse hooletult tehtud lõkkest.

Täpselt samal ajal saabus väljakutse ka Võru vallast Käätso külast, kus põles väikeses ulatuses kulu. Tuli sai alguse liiga suure tuulega tehtud ja järelevalveta jäetud lõkkest.

Kella 17.08 ajal põles Varstu vallas Krabi külas väikeses ulatuses kulu, mis ohustas lähedalasuvaid hooneid. Päästjad peatasid tule leviku ja kustutasid kulupõlengu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles