Piltuudis: ministeeriumiametnikud alustasid emakeele riigieksamit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeele riigieksamit hakkas kolleegidega sooritama ka haridus- ja teadusministeer Jaak Aaviksoo.
Emakeele riigieksamit hakkas kolleegidega sooritama ka haridus- ja teadusministeer Jaak Aaviksoo. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikul kell 10 istusid koolipinki eesti keele riigieksamit tegema ühtaegu paljud abituriendid gümnaasiumites aga ka mitmed haridus- ja teadusministeeriumi töötajad.

Tartus ministeeriumimaja saalis istus täna laudade taga 43 ametnikku, teiste seas ka haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Eksami läbiviimist juhtinud keeleosakonna juhataja Jaak Viller manitses eksamil osalejaid eelkõige korralikult kirjutama. «Kui eksami hindaja teie käekirjast aru ei saa, loetakse töö mittearvestatuks,» hoiatas Viller. Mõistagi oli keelatud kasutada mobiiltelefone ja muid abivahendeid.

Ametnikele oli vaimuvirgutuseks lauale pandud pudel mineraalveega ja šokolaaditahvel. Omal ajal lõpukirjandit kirjutades sai siinkirjutaja eksamikomisjoni liikmelt nahutada, sest veepudel kuulus siis väidetavalt keelatud abivahendite hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles