Jalg tatsub, lõbu laialt

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Roots Roundabout, «Electric Dixieland». Neli lugu, Roots Art Records, 2012.
Andres Roots Roundabout, «Electric Dixieland». Neli lugu, Roots Art Records, 2012. Foto: TPM

Muusikale koos naha ja karvadega pühendunud töökas tartlane Andres Roots on omanimelise Roundabout-bändiga salvestanud ja tiražeerinud uue CD. Bluusivennana tuntud Roots näitab seekord, et ta tunneb ennast mõnusasti ka roki ja rolli vallas. Eriti teises ja kolmandas loos. Kuulamisel hakkab jalg kergesti tatsuma.

Plaadil on vaid neli lugu, mis ühtekokku kõlavad veidi enam kui 12 minutit. Sellele osutab ka plaadi pealkirja «Electric Dixieland» järele kirjutatud lühend EP. Et need neli on kõik vaid instrumentaallood, on mõneti üllatuslik.

Üllatuvad rohkem siiski need, kes teavad hästi Andres Rootsi ansambli Bullfrog Brown loomingut. Sama viisimeistri ja pillimehe projekti Roundabout eelmist plaati «Leigh’s Spider Jam» kuulanud muusikahuvilised võivad aga kinnitada, et tollel mullu ilmunud CD-l olid pooled lood ilma lauluta.

Seekord kuuluvad Roundabouti ridadesse Andres Rootsi kõrval kitarrist Martin Eessalu ja löökpillimängija Raul Terep. Trio esituses on neli lugu hoogsad ja kohati vaimukad. Lõbu laialt (too paarkümmend sekundit kõrgelt langemist!) võib tekitada vastuvõtlikul kuulajal plaadi järjekorras teine salvestis «Link To Elmore».

Kõigi lugude autoriks on Andres Roots, produtsendiks Rootsiga koostöös Asko-Romé Altsoo. Plaadi kaanekujunduse autor on Andrese kunstnikust abikaasa Siret Roots.

Andres Roots Roundabout esitleb plaati Genialistide klubi kohvikus 1. mail kell 21 ja kutsub kuulama tasuta. Eile esines seesama trio Türi kultuurimajas Jazzkaare kontserdil, kus astus üles ka šoti alternatiivbluusi laulja-kitarrist Dave Arcari.

Plaat

Andres Roots Roundabout, «Electric Dixieland». Neli lugu, Roots Art Records, 2012.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles