Teaduskond esitas rektorikandidaadiks nii Kalmu, Ustavi kui Maimetsa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskond esitas rektorikandidaatideks professorid Volli Kalmu, Toivo Maimetsa ja Mart Ustavi. Rohkem kandidaate praegu esitatud ei ole. Ülikool saab uue rektori maikuu viimasel päeval.

Eile, 25. aprilli õhtul kogunenud Tartu Ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna nõukogu otsustas esitada rektorikandidaatideks kõik kolm seni ajakirjandusest läbi käinud professorit. Ametikohale kandideerivad TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor ning rakubioloogia professor Toivo Maimets, Eesti Teadusagentuuri juht ja rakendusgeoloogia professor Volli Kalm ning biomeditsiinitehnoloogia professor, akadeemik Mart Ustav, vahendas ülikooli pressiesindaja.

Loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan prof Peeter Burk ütles valikut põhjendades, et teaduskonna nõukogu hinnangul on kõigi kolme kandidaadi puhul tegemist väga väärikate ja võimekate inimestega, kes kõik saaksid ülikooli rektori kohal hästi hakkama.

«Teada on ka, et kõigil kolmel on ülikoolis olemas lai toetuspind ja nad oleksid igal juhul rektorikandidaatideks esitatud. Parima valiku tegemiseks on aga kindlasti vaja ära oodata kandidaatide valimisplatvormid,» lisas Burk.

Teaduskonna nõukogus oli eile kohal 29 liiget, kellest kaks – Volli Kalm ja Toivo Maimets – ennast hääletamise ajaks taandasid. Ülejäänud 27 nõukogu liiget hääletasid ühiselt kolme kandidaadi ülesseadmise poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles