Ekspolitseinik Marek Tiiratsi süüasi jõudis taas maakohtusse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Lõuna politseiprefektuuri liiklustalituse ülemkomissar Marek Tiirats.
Endine Lõuna politseiprefektuuri liiklustalituse ülemkomissar Marek Tiirats. Foto: Heino Käos / Valgamaalane

Mullu septembris tühistas riigikohus osaliselt endise Lõuna prefektuuri liiklustalituse ülemkomissari Marek Tiiratsi süüdimõistmise maakohtus ja ringkonnakohtus ning saatis kriminaalasja Tartu maakohtule uuesti arutamiseks. Täna algas uus kohturing Marek Tiiratsi (39) kriminaalasjas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross ja süüdistatava kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar pidasid täna oma avakõned, kirjeldas kohtusaalis toimunut Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Tiirats ei tunnistanud ennast talle esitatud süüdistuses süüdi ning tema kaitsja leidis, et süüdistus ei ole põhjendatud.

Süüdistuse järgi aitas Tiirats 2009. aastal kaasa omastamisele ja omastas 2008. aastal Lõuna prefektuuri sõidukite tankimiseks ette nähtud kütust.

Lisaks süüdistatakse Tiiratsit ka 2008. ja 2009. aastal vastavaid relvalubasid omamata kahe tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.
 
Kohtuistung jätkub sel nädalal tunnistajate ütluste kuulamisega. Esialgse ajakava järgi on istungid planeeritud kõigiks selle nädala tööpäevadeks ja ka 30. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles