Vehkleja Erika Kirpu sõitis turniirile Slovakkiasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu
Erika Kirpu Foto: Margus Ansu

Epeenaiskond kaotas Saint-Mauri maailmakarikaetapil veerandfinaalis ühe torkega Venemaale ja sellega koos ka lootuse pääseda suvisele Londoni olümpiale, kuid Eesti esinumbril Erika Kirpul on veel võimalus saada individuaalselt võistlema.

Selleks peab ta jõudma homme Slovakkias Bratislavas algava olümpiamängude tsooniturniiril kahe parima sekka. Sportlase treenerist isa Viktor Kirpu ütles, et ettevalmistuses pidas ta silmas eelkõige seda, et küll treenida, aga võimalikult targalt ja tasakaalukalt, et turniiril värskust jaguks.

«Klassi tal on, kogemust ka, nüüd on oluline, et tervis vastu peaks ja vaim oleks värske,» selgitas treener. Ta lisas, et kuigi turniiri tase on kõva, on Erika kõikide vastastega varem ka vehelnud ning on kindlasti arvestatav konkurent.

Sportlane ise oli lootusrikas ja tunnistas, et väike ärevus on küll juba hinges. «Vorm on praegu veidi parem kui paar nädalat tagasi ja emotsioonid on laes,» rääkis ta, «tunnen, et veel on jõudu, mida realiseerida.»

Mitu eesmärki

Aprilli alguses Moskvas juunioride MMil individuaalselt kümnendaks ja naiskonna koosseisus neljandaks tulnud Kirpu tulemustega rahule ei jäänud, kuid arvas, et ju siis pidi nii minema, sest hooaeg on päris raske olnud.

Viktor Kirpu ütles, et lootused juunioride MMi suhtes olid kindlasti suuremad, kuid tunnistas, et pikk ja pingeline hooaeg on väga väsitav olnud ning ettevalmistusaega jäi kahe turniiri vahel väheks.

«Ega kaht jänest korraga püüda ei saa,» kommenteeris ta. Ometi on tandem sel hooajal töötanud just kahe eesmärgi nimel – et viimane aasta juunioriklassis oleks edukas ja et pääseda Eesti täiskasvanute koondisesse. Kuna olümpia tsooniturniirile pääseb vaid riigi esinumber, tuli kõvasti pingutada, et Eesti reitingutabelis senist esinumbrit Irina Embrichi edestada.

Hea treenitav

Oma tütart nimetab treenerist isa suurepäraseks treenitavaks. «Ta on selline õpilane, nagu iga treener endale tahaks, püüab tohutult,» iseloomustas ta ja lisas, et tegelikult on ikka täitsa hullumaja, sest vehklemine käib nendega hommikust õhtuni kaasas ja hetked, mil nad spordist ei räägi, on harvad tekkima.

19-aastane Kirpu on sportlaskarjäärile lisaks täieõiguslik tudeng. Tallinna Tehnikaülikoolis õigusteadust õppiv neiu rääkis, et vahel on väga kiire ja peab õppejõududelt ajapikendust küsima, aga üldiselt saab ta hästi hakkama.

«Juura oli üsna juhuslik valik, aga mulle väga meeldib seda õppida,» rääkis sportlane. Ta tunnistas, et teda küll häirib Eesti õigussüsteemis nii mõndagi, aga ta ei julge veel öelda, kes temast pärast sportlaskarjääri saab. Ideaalis sooviks ta oma elu jagada spordi ja õigusteaduse vahel.

Tulemused

2012

• Täiskasvanute MK-etappidel: jaanuaris Stockholmis 2.
(satelliitturniir), veebruaris Dohas 25. ja Budapestis 3., märtsis Barcelonas 26. ja Saint-Mauris 3.

• Eesti juunioride meister, Moskva juunioride MMi 4. (võistk.) ja 10. (ind.).

2011

• Juunioride MK-etappidel: Maalotis 6., Kiievis 1., Bratislavas 3.

• Eesti juunioride meister, Põhjamaade juunioride meister (ind. ja võistk.).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles