Tartus edestab SDE toetuselt esmakordselt Reformierakonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Tartus on populaarseimaks erakonnaks tõusnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), edestades esmakordselt Reformierakonda, selgub BNS-i tellitud TNS Emori uuringust.

Kui veel eelmise aasta novembris toetas Tartu regioonis Reformierakonda 37 protsenti küsitletutest, siis käesoleva aasta märtsiks oli toetus kahanenud 30 protsendile ja aprillis 28 protsendile.

SDE toetus seevastu oli märtsis 25 protsenti, kuid aprillis kuue protsendipunkti võrra enam ehk 31 protsenti.

Ka Keskerakonna toetus Tartu regioonis on tõusnud, kerkides märtsiga võrreldes ühe protsendipunkti võrra 16 protsendile. Sama suur oli aprillis ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus, kuid nende toetus on Tartu regioonis neljandat kuud languses. Veel märtsis toetas IRL-i 18 protsenti küsitletutest.

Aprillis oli «ei oska öelda» vastanute osakaal 36 protsenti.

TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul aprillis suuremate erakondade positsioon märtsiga võrreldes oluliselt ei muutunud. Kokku küsitles uuringufirma perioodil 28. märtsist 18. aprillini 813 valimisealist kodanikku.

Erakondade toetusprotsendid on näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse.

Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles