ERR: Võrumaale kerkib Baltimaade suurim päikeseelektrijaam

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelid.
Päikesepaneelid. Foto: SCANPIX

Varsti alustab Võrumaal tööd sajakilovatine Baltimaade suurim päikeseelektrijaam, kohalike ja taastuvate energiaressursside võimalikult laialdase kasutamise näeb ette ka Võrumaa energiamajanduse visioon.

Keema külas Kurenurme lähistel on juba püstitatud üksteist betoonist vundamenti ning metallposti, nüüd käib pinnase ettevalmistus seadmete paigaldamiseks ning kaablite veoks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tulevikus hakkavad paneelid end ise päikese järgi keerama, õigupoolest valguse järgi, sest ka veebruaris pilvise ilmaga toodab selline jaam energiat, kogudes seda lume pealt peegelduvast valgusest, Lõuna-Eesti künklik maastik on päikeseenergia tootmise osas üks tänuväärne nähtus, kuna küngaste lõunapoolsetele külgedele on võimelik panna päikesepaneele tihedamalt, kui tasase maa peale.

Päikesepaneelide all võib samal ajal loomi karjatada ning iseäranis sobilik olekski niisugune energialahendus hajaasutusega talude jaoks.

Kui päikesepaneelid ükskord paika saavad, saab sellest Baltimaade suurim päikeseelektrijaam ning ühtlasi ka esimene sellealane äriettevõte, eesrindliku ettevõtte algatus sobib suurepäraselt ka väljatöötamisel oleva Võrumaa energiamajanduse visiooniga, mis peab oluliseks just kohapeal saadava ning taastuva ressursi kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles