Tartu ringtee silla ehitusleping sai allkirjad

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idaringtee kaudu saab tulevikus Võru tänavalt Jõhvi maanteele Tartut läbimata..
Idaringtee kaudu saab tulevikus Võru tänavalt Jõhvi maanteele Tartut läbimata.. Foto: Tartu Postimees.

Tartu ringtee silla ja ühtlasi Idaringtee teise ehitusala projekteerimise ja ehitamise leping sai eile allkirjad. Peatöövõtja TREF ja Tartu linna esindaja andsid allkirja digitaalselt.

Ühispakkumise tegid TREF, Teede REV-2, Lemminkäinen Eesti, K-Most, Toner-Projekt ning Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo. Pakkumise hind oli 27 391 836 eurot.

Kõnealune ehituslõik ulatub Tartu vangla juurest Lammi teeni ja hõlmab ka Ringtee silda.

Idaringtee 2. ehitusalas rajatakse 2,5 kilomeetrit kahe sõidurajaga tänavat, Ihaste tee eritasandiline riste, Lammi tänava ringristmik, üks kergliiklustunnel ja 400 meetri pikkune sild üle Emajõe. Ehitatakse sademeveekanalisatsioon, tänavavalgustus ja müratõkkeseinad. Projekteerimiseks ja ehitamiseks on lepingujärgselt aega kolm aastat.

Kuivõrd pakkumise aluseks oli eelprojekt, tuleb enne ehitusega alustamist koostada projekt.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles, et tõenäoliselt jõutakse ehituse alustamiseni augustis.

Sellel ehitusel on kalade kudemise ja lindude pesitsuse ajal ranged piirangud.
Aprilli alguses sai allkirjad Idaringtee teise ehituslõigu ehitusjärelevalve leping, mille linn sõlmis Teede Tehnokeskusega.

Idaringtee esimese ehituslõigu osas ei ole pärast Nordeconi lepingust keeldumist olnud Tamme sõnul märkimisväärset edasiminekut. Küll on majandusministeerium ja Tartu linn palganud juriidilsed nõustajad selgitamaks, kas Nordeconi keeldumine peaks tähendama maanteeametiga sõlmitud Postimaja liiklussõlme ehituslepingu kehtivuse kaotamist, kuivõrd tegu oli ühishankega. Niisamuti analüüsib linn võimalusi, kuidas ikkagi jõuda esimese ehituslõigu ehitamiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles