Kammeri uus kool on endiselt vaid lubadus

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erivajadusega lapsi õpetava Kammeri kooli kompleksi, mida riik kavatseb ehitada, kuuluvad koolimaja, õpilaskodu, võimla ja tööõpetusmaja.
Erivajadusega lapsi õpetava Kammeri kooli kompleksi, mida riik kavatseb ehitada, kuuluvad koolimaja, õpilaskodu, võimla ja tööõpetusmaja. Foto: Riigi Kinnisvara AS

Vähem kui kaks kuud tagasi teatas Riigi Kinnisvara AS, et sel aastal algab Kammeri ja veel kolme kooli kauaoodatud ehitus, kuid haridusminister ei saa seda lubadust enam kinnitada ega ümber lükata.


«Praeguste märkide järgi meie uue kooli ehitus tuleb,» oli erivajadusega lapsi õpetava Kammeri kooli direktor Peep Puusepp optimistlik. Kuid ta lisas, et ega selles asjas enne kindel olla saa, kui riigihange ehitaja leidmiseks on läbi viidud ja kinnitatud.



Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas vastas pärimisele, kas Kammeri uue koolikompleksi ehitamine algab sel aastal või ei, et kahjuks pole võimalik sellele küsimusele praegu vastuseid ega kommentaare anda, sest riigi lisaeelarve on veel kinnitamata.



Samuti on lahtine kooli ehitaja leidmiseks korraldatava riigihanke väljakuulutamise aeg. Enne ehitaja leidmist on raske midagi öelda ka uue koolikompleksi tegemiseks kuluva raha kohta, sest 2007. aastal oleks selleks kulunud ligi 85 miljonit krooni, kuid nüüd on ehitushinnad odavnenud.



Paljudele nõuetele mittevastava ning põhjaliku remondi järele karjuva Kammeri ja veel mitme kooli ehitamine pidi algama juba läinud aastal, kuid valitsus ei andnud selleks raha.



Mullu oli Kammeri koolil Tartus sügiseks valmis vaadatud ka hooned, kuhu aastaks kolida. Ka sel aastal on kooli direktor pidanud läbirääkimisi Tartu Katoliku kooliga, et seada end ehituse ajaks sisse Oru tänaval asuvas endises lastepolikliinikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles