Ülikooli rektoriks võib kandideerida teadusagentuuri juht

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volli Kalm.
Volli Kalm. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees Volli Kalm kinnitas, et mitme Tartu Ülikooli teaduskonna esindajad on rääkinud temaga rektoriks kandideerimisest, kuid otsuse saab ta teha alles pärast ametlikku ülesseadmist.

«Nõusoleku andmiseks on veel aega ja seda saab teha siis, kui mind on esitatud,» sedastas Kalm. «Ei salga, et sel teemal on minuga rääkimas käinud mitu inimest ja mitu huvirühma.»

Tõenäoliste rektorikandidaatidena on seni avalikkuse ette jõudnud Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor professor Toivo Maimets ning Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi professor Mart Ustav. Kumbki pole kandideerimist välistanud.

Nii Maimetsa kui Ustavi ametikoht kuuluvad loodus- ja tehnoloogiateaduskonna struktuuri, sama teaduskonna geoloogiaosakonnast läks alles tänavu teadusagentuuri juhtima Volli Kalm. Kalm kinnitas, et kuigi kolme mehe potentsiaalne valijaskond võib ositi kattuda, ei kavatse ta oma otsust teha teiste järgi.

«See on hea situatsioon selles mõttes, et õnneks ei saa ennast ise kandidaadiks esitada. Keda esitatakse, on esitajate asi sortida,» tõdes Kalm.

Tartu Postimehe andmeil võivad lisaks loodus- ja tehnoloogiateaduskonnale Kalmu selja taha asuda filosoofiateaduskond ning arstiteaduskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles