Tartu valla esindus otsis Hiinas uusi väljakutseid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu valla õppereisi üks eesmärke oli vallavanema sõnul Pekingi äärelinnas asuv Fangshani geopark, kus uuriti, kuidas hiinlased geoloogiat müüvad.
Tartu valla õppereisi üks eesmärke oli vallavanema sõnul Pekingi äärelinnas asuv Fangshani geopark, kus uuriti, kuidas hiinlased geoloogiat müüvad. Foto: Tiit Helm

Esmaspäeva õhtul saabus Tartu valla esindus õppereisilt Hiinast Pekingist, kus käidi saamas uusi ideid valla arendamiseks. Suure osa sõidurahast tasusid reisijad ise, osa raha tuli valla rahakotist.

«Hiina on meie tulevik, sellepärast käisime seal otsimas uusi võimalusi valla arendamiseks,» põhjendas Tartu vallavanem Aivar Soop kaugele tehtud reisi. «Meil on koolid remonditud, lasteaiad saavad sel aastal korda. Me ei saa saavutatule pidama jääda, on vaja uusi ideid ja väljakutseid.»

Hiinas nädalasel õppereisil käinud Tartu valla esindusse kuulus 27 inimest. Neist viis on vallavalitsuse töötajad, 16 volikogu liikmed ja viis valla asutuste töötajad. Lisaks käis nendega Hiinas kaasa Haapsalu lauatenniseklubi treener Heiki Sool, kes on oma õpilasi Hiinas treeninud.

Kokku kulus õppereisiks 29 700 eurot ehk inimese kohta 1100 eurot. Lauatennisetreener Heiki Sool maksis oma reisi otsast lõpuni ise kinni. «Minu eest pole keegi kunagi midagi maksnud,» ütles Heiki Sool. «Ka siis, kui käin lastega võistlustel, maksan kõik ise.»

Vallavanema sõnul maksid ülejäänud 26 inimest ise kinni oma edasi-tagasi lennukipiletid ehk 700 eurot, mis teeb kokku reisi omaosaluseks 18 200 eurot. Tartu vald maksis õppereisiks iga inimese pealt 250 eurot ehk kokku 6500 eurot. Lisaks tegid reisil käinud inimesed Lähtel peetud rahvusvahelistel suusavõistlustel vabatahtlikku tööd ning sellest lisandus vallalt reisirahaks veel 3900 eurot.

Pikemalt loe homsest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles