Roosi käis esimest korda linnas

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Pimeda inimese saatjaks õppiv Tartu Postimehe viiekuune vaatluskoer Roosi peab hakkama harjuma võõraste inimeste ja linnaeluga. Nii tõigi sihtasutuse Juht- ja Abikoerte Kool treener Veronika Malm ta teisipäeval esimest korda Raekoja platsile.

Teekond Tähtverest kesklinna võttis kavandatust veidi rohkem aega: Roosil oli vaja kõiki vastutulijaid rõõmsalt tervitada ja ka Toome pikad trepid olid talle nagu ka paljudele kahejalgsetele täitsa vastumeelsed.

Raekoja platsil tundis Roosi end aga väga hästi. Nagu tellimise peale saabusid sinna ka lasteaia Mõmmik Vikerkarude ja Kaisukarude rühma mudilased, kes korraldasid kutsikale korraliku
sotsialiseerumiskoolituse. Nii suur hulk lapsi küll hirmutas Roosit, aga ta käitus vapralt ja lasi mudilastel endale ilusti pai teha. Kutsikas oli väga rahul ka sellega, kui Mõmmiku õpetaja Malle Kortspärn tema peast puugi eemaldas.

Roosi kaalus teisipäeval 17,1 kilo, tema turja kõrgus oli 52 sentimeetrit ja vasaku esikäpa pikkus 9 sentimeetrit. Viimasel kohtumisel pea neli nädalat tagasi kaalus meie vaatluskoer 13,9 kilo, tema turi oli 44 sentimeetrit kõrge ja käpp 8 sentimeetrit pikk. Kasvamine tähendab Roosile ka uusi võimalusi, mis perekond Malmile üldse ei meeldi. «Roosi ulatub nüüd esikäppadega lauale ja on hakanud vargil käima,» rääkis Veronika Malm.

Eelmisel nädalal ostis treener perele suure kõrvitsasaia ja kujutas ette, kuidas kõik sellele värsket võid peale määrivad ja siis naudivad. Aga kui vaid korraks köögist ära käinud perenaine sinna tagasi läks, oli Roosil jäänud saiast võtta veel paar viimast ampsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles