Kilk müüs Antoniuse hotelli endale

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoniuse hotell ei kuulu enam Rein Kilgi firmale Elikante, vaid Rein Kilgi Elikante tütarfirmale Küütri Kinnisvara.
Antoniuse hotell ei kuulu enam Rein Kilgi firmale Elikante, vaid Rein Kilgi Elikante tütarfirmale Küütri Kinnisvara. Foto: SCANPIX

Rein Kilgi firma Elikante on müünud Antoniuse hotelli ja selle naaberkinnistu uuele äriühingule, mis kuulub äriregistri järgi täielikult Elikantele.

Tartu vanalinnas otse ülikooli peahoone vastas asuva Anto­­niuse hotelli on Rein Kilgi firma Elikante müünud märtsi lõpus osaühingule Küütri Kinnisvara, mille juhatuse liige on Kilgi väimees Kaspar Kokk. Firma kuulub täielikult Elikantele ja see on asutatud vahetult enne müügitehingut. Mõlema juriidiline aadress on sama.

Samal ajal ja samal viisil kõnealuse Ülikooli 15 kinnistuga vahetas omanikku ka sellega külgnev Küütri 8 hoone kvartali sisemuses, linnavalitsuse andmetel on see kolme korteriga äri- ja elumaja.

Postimeest nõustanud allikate selgitusel võivad niisuguste tehingute eesmärgiks olla ettevalmistused kinnistute edasimüügiks koos uue omanikfirmaga või selleta. Elikante kohustuste summa ületas 2009. aasta majandusaasta aruande järgi 90 miljonit krooni, värskemat majandusaasta aruannet ei ole krediidiinfos avaldatud.

Et majandusaasta aruanne on ikka veel esitamata, viitab, et omanik on otsustanud ettevõtte allavett lasta.

Tartu maakohtu registriosakond on teinud Elikantele tänavu 7. märtsil hoiatusmääruse firma registrist kustutamiseks, sest aruanne on esitamata. Elikante oli Kilgi äride üks katusfirma, ka nüüdseks sisuliselt pankrotistunud Pere aktsiaseltsi omanik.

Ipits ostis hotelli Tartu

Hiljuti müüs Kilk maha ka osaluse Tartu hotellis, ostjaks oli Veljo Ipitsa Salvest Kinnisvara. Ipits ütles, et Kilk müüs oma poole hotellist reaalse raha eest ja hind oli «mõnevõrra suurem kui omal ajal ostes».

Ipits kinnitas, et Salvest Kinnisvara kindlasti hotelli pidama ei hakka, jätkab senine operaatorfirma Ammende Grupp. Ipitsa sõnul pakkus tehing talle huvi, kuna juba varem kuulus talle osa Kaluri tänava uuest majast.

Ammende Grupp jätkab ka Antoniuse hotelli pidamist. Ammende Grupi nüüdseks ainuomanik Aare Käära ütles, et ei oska Antoniuse hotelli müümist kuidagi kommenteerida.

«Mina olen operaatorfirma esindaja, võib-olla omanikud teevad kontsernisiseselt mingeid tehinguid,» ütles Käära. «Mul vahet pole, rendisuhe on Elikantega, kui maja ära müüakse, läheb üürisuhe kaasa.»

Käära sõnul läheb hotellidel hästi, Tartu hotelli täitumus oli märtsis 71 protsenti.

«Hotellidel läheb igal pool imelikul põhjusel hästi, kevad on olnud väga hea,» lisas Käära.

Kilk ei ole enam Ammende Grupiga seotud, see kuulub AK Varade osaühingule, mille omanik on üksnes Käära. Kilk enam hotellide majandamisse ei puutu.

Kilk müüb sadamaturgu

Postimehe andmetel on Kilk müüki pannud ja pakkunud Tartu ärimeestele ka Sadamaturu kalahalli, küsides selle eest 800 000 eurot.

Rein Kilk eile telefonile ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles