Pühade ajal kasvas joobes roolikeerajate arv hüppeliselt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Illustreeriv foto.
Politsei. Illustreeriv foto. Foto: Küllike Rooväli

Kui tavapäraselt hindab politsei joobes juhtide osakaalu liikluses ühe protsendi lähedale, siis ühe hiljutise reidi tulemuste põhjal kerkis vastav näitaja ligemale 1,7 protsendini.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse ametnikud kontrollisid pühade ajal Tartus ja Tartumaal 1300 sõidukijuhti ning avastasid rooli tagant 22 alkoholi tarvitanud inimest. Neist viiel tuvastati raskem joobeaste, mistõttu tuli nende suhtes alustada kriminaalmenetlust, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall.

Lisaks liikluspolitseinikele tegid pühade ajal oma igapäevast tööd ka Tartu politseijaoskonna patrullid, kes selgitasid omakorda välja 11 alkoholi tarvitanud juhti. Neist viie puhul oli põhjust alustada kriminaalmenetlust.

Lõuna-Eesti maakondades tabati nelja pühadeaegse päevaga kokku 54 alkoholijoobes juhti.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemliiklusametnik Ove Saar ütles nädalavahetuse töötulemusi kommenteerides, et need näitasid ilmekalt vajadust suurendada liiklusjärelevalvet eeskätt maakohtades, sest põhiliselt tabati alkoholi tarvitanud sõidukijuhte näiteks Kõrvekülas, Elvas, Nõos, Koosal, Varal, Võnnus ja Kambjas.

Teistes Lõuna-Eesti maakondades pidasid politseipatrullid kinni 21 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, neist üheksa Põlvamaal ja kuus Võrumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles