Postimaja sõlme leping jääb jõusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeameti Lõuna regiooni asedirektori Janar Taali sõnul on amet seisukohal, et Idaringtee esimese lõigu ehituslepingu sõlmimata jätmine ei tühista ühishanke teiseks osaks olnud Postimaja liiklussõlme juba sõlmitud ehituslepingut maanteeameti ja Nordeconi vahel.


Lepingu hind on 19,37 miljonit eurot ja 85 protsenti sellest summast tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Lepingu järgi ehitatakse Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee Variku viaduktist Võru poole kahe kilomeetri ulatuses neljarajaliseks esimese klassi nõuete kohaseks valgustusega maanteeks.

Ehituse tulemusena likvideeritakse praegune liiklusohtlik Tõrvandi raudteeülesõit. Samuti ehitatakse Postimaja liiklussõlmeks nimetatud ehitusalale üks maanteeviadukt ja üks raudteeviadukt.

Taal ütles, et viimaste konsultatsioonide kohaselt algab ehitus aprilli teises pooles või mais. Niisamuti kinnitas majandusministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäe, et Postimaja sõlme kohta on ka ministeeriumi seisukoht samasugune.

Peale selle ütles Pärgmäe, et Idaringtee esimese ehituslõigu lepingu sõlmimise probleemid ei mõjuta loodetavasti teise ehituslõigu, kuhu jääb ka Ringtee sild, lepingu sõlmimist ja ehituse algust.

«Valitsuse otsusega õnnestus kallinemise katmiseks raha juurde saada, takistusi ei tohiks olla,» ütles Pärgmäe .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles