Lumerohkus traumasid kaasa ei toonud

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakond. Sellest kohast sisenevad haiglasse traumaabi vajajad.
Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakond. Sellest kohast sisenevad haiglasse traumaabi vajajad. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kuido Nõmm (pildil) ütles, et eile hommikul paksult maha sadanud lumi ei toonud õnneks nende osakonda rohkelt abivajajaid.

«Otse lumest või libedusest tingitud traumasid ei olnud,» sõnas ta.

Keeruline oli olukord tema sõnul hoopis kuu aja eest, kui lumi pärast talve esimest korda kõikjalt ära sulama hakkas ning päeval muudkui sulatas ja öösel külmetas – siis kukuti küll sagedasti ja tuldi ka erakorralise meditsiini osakonda abi küsima.

«Halvem kui täna (eile – toim) selle ootamatult maha sadanud lumega oli olukord ka esimeste, päriselt soojade ja kuivade kevadilmadega, mil linnud laulsid ja esimesed kevadlilled juba õide puhkesid,» meenutas Kuido Nõmm. «Just siis tekkis tänavaile ja teedele palju uljaid kihutajaid ning juhtus õnnetusi. Sagedasti olid nende põhjustajaiks alkoholijoobes rooli istunud inimesed.»

«Kevadilm, päike ja alkohol ei sobi kohe sugugi kokku,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles