Reporter.ee: petis tegi Tartu ehitustarvete poes võltspaberitega külma

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus tegutsev Taivosteri ehituskaupade pood langes pettuse ohvriks.
Tartus tegutsev Taivosteri ehituskaupade pood langes pettuse ohvriks. Foto: Reporter.ee

Tartus tegutsev Taivosteri ehituskaupade pood langes pettuse ohvriks, kaotades 26 000 krooni väärtuses kaupa.


Pettur kasutas oma teo kordasaatmiseks Sampo Panga pitsatitega blankette, vahendas Reporter.ee videolõik.

Maksekinnitus nägi igati nõuetekohane välja, sellel olid nii pitsatid kui ka allkirjad ning müüjatel polnud alust midagi kahtlustada. Makse oli paberi järgi sooritatud ühe firma arvelt.

«Firma nimi oli OÜ Solami,» selgitas OÜ Taivosteri juhatuse liige Silvi Lepik. «Kui ma firma andmeid hakkasin vaatama, siis tundus kõik korras olevat. Noormehe nimi oli Egmar Veber ja kui tema info välja võtsime, siis see oli punane - oli näha, et inimene on tegelenud pettusega.»

Kahjuks selgusid need tõsiasjad liiga hilja ning Veberil ja tema abilisel õnnestus kalli kaubaga poest lahkuda.

Samad mehed üritasid kaupa välja petta ka teistest Tartu ehitustarvete poodidest, kuid näiteks Sepa keskuses asuva ehitustarvete poe müüjad liimile ei läinud ning lubasid kauba kätte anda alles siis, kui raha arvele laekub.

Sampo pangal ei ole teada, kuidas jõudis nende töötaja Alla Kotova pitsatiga maksekinnitus suli kätte. Sampo panga jaepanganduse juhi Tõnu Vanajuure sõnul on Kotovaga vesteldud, kuid uurimine pole veel lõpule viidud, et midagi konkreetset öelda.

Petis üritas sama skeemiga kaupa välja petta ka tallinnas asuvast ehitustarvete poest, kus kriminaalpolitsei ta teolt tabas.

Vaata ka Reporter.ee videolõiku arvatava petise tabamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles