Jõutõstjad tõid Tartusse medaleid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex-Edward Raus
Alex-Edward Raus Foto: fitness.ee

Laupäeval Tallinnas toimunud Eesti meistrivõistlused jõutõstmises olid Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi tõstjatele edukad. Naiste arvestuses võeti kolm esimest ja kolm teist kohta ning meeste arvestuses võidutsesid oma kaalus maailmaklassiliste tulemustega Alex-Edward Raus, Elar Kraav ja Peep Päll.

Kuni 105 kg meeste arvestuses võidutsenud Alex-Edward Raus püstitas rekordi kõikidel aladel: kükkis 365 kg, surus 24 kg ja tõmbas 345 kg ehk kokku 953 kg ja Eesti rekord. Absoluutarvestuses jäi Alex teiseks kaotades oma kehakaalu teisele Margus Silbaumile, sest kaalukategooria Eesti meister selgitatakse tõstetud raskuse järgi, kuid absoluutses kategoorias selgitatakse meistrid Wilksi punktide järgi, mis sõltuvad sportlase kehakaalust ja tõstetud raskusest.

Kuni 120 kg meeste arvestuses võidutses Elar Kraavi tulemustega: 350ER + 217,5 + 355,5ER= 923 ER. (absoluutarvestuses oli Elar neljas).

Meeste arvestuses võitis kuni 66 kg kategoorias meistritiitli Peep Päll. Kuni 93 kg meeste seas tuli Artur Lenbaum teisele kohale.

Naiste arvestuses tuli kehakaalus  kuni 57 kg ja ka absoluutarvestuses võitjaks Marianna Bogdanova, kes parandas Eesti rekordeid kükis 135 kg, jõutõmbes 160 kg ja ka kogusummas 360 kg. Samas kaaluklassis tuli teiseks Merlin Parkel, kes püstitas kõikides alades uued Eesti juuniorite rekordid (95+53+107,5=255,5).

Kuni 63 kg tuli Eesti meistriks Kersti Rebaste. 72 kg arvestuses oli teine Carolin Siimenson, kes püstitas uue Eesti rekordi jõutõmbes - 155,5 kg. Kolmanda koha võitis Johanna Lepp, kes parandas kahel korral Eesti juuniorite rekordeid lamades surumises (68 ja 72,5 kg).

Kuni 84 kg naiste arvestuses saavutas teise koha Anu Ellam, kes samuti parandas Eesti juuniorite arvestuses Eesti rekordeid: kükk 115,5 kg; jõutõmme 145 kg ja kogusumma 315,5 kg.

Nii meeskondade kui naiskondade arvestuses kuulus juba mitmendat aastat järjest taas võit TÜ ASKle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles