Pühapäeval meenutatakse küünaldesüütamisega märtsiküüditamise ohvreid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja Võidusamba juures mälestati 25. märtsil 2010 1949. aasta märtsiküüditamise ohvreid. Sündmuse 61. aastapäeva puhul süüdati Vabaduse platsil üle 22000 küünla.
Vabadussõja Võidusamba juures mälestati 25. märtsil 2010 1949. aasta märtsiküüditamise ohvreid. Sündmuse 61. aastapäeva puhul süüdati Vabaduse platsil üle 22000 küünla. Foto: Peeter Langovits

MTÜ Tulipisar, Eesti Üliõpilaskodade Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ja Eesti Noorteühenduste Liit kutsuvad inimesi meenutama märtsiküüditamise aastapäeval, 25. märtsil, kõiki küüditamiste ohvreid mälestusküünalde süütamisega.

«Ootame inimesi küünlaid süütama 25. märtsil algusega kell 18.00 Tartu Raekoja platsile,» rääkis ürituse üks eestvedajaist Tanel Tsirgu Postimehele.

«Kui üleskutse tekitab poolehoidu, siis oleme tänulikud sõnumi levitamise eest. Ürituse läbiviimisele saab kaasa aidata ka läbi annetuse MTÜ Tulipisara arvelduskontole nr. 221051376083. Kuna projekti rahaline toetus on vähenenud võrreldes eelmiste aastatega, siis palume võtta kaasa oma küünla,» lisas Tsirgu.

«Hoiame küünlaid süüdates elavana mälestust süütutest inimestest, kes kannatasid okupatsioonivõimude inimsusevastaste kuritegude ja terrori all ning seisame selle eest, et küüditamised ei korduks enam kunagi,» rõhutas Tanel Tsirgu.

Märtsiküüditamise käigus viidi 1949. aastalloomavagunites Venemaale üle 20 000 süütu inimese. Alates 2010. aastast on saanud traditsiooniks korraldada märtsiküüditamise aastapäeval küüditatute mälestuseks avalik küünalde süütamine, mis toimub käesoleval aastal kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles