Naise elu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustaja sai tingimisi karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tartu maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega noormeest, kes põhjustas enam kui kolm aastat tagasi Tartumaal keskealise naise elu nõudnud liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 1987. aastal sündinud Heiko süüdi ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes kannatanu surm, ja määras talle kokkuleppemenetluse korras ühe aasta ja kolme kuu pikkuse tingimisi vangistuse poolteise aasta pikkuse katseajaga. Sundrahaks ja menetluskulude katteks tuleb noormehel tasuda ühe aasta jooksul kokku enam kui 1300 eurot.

Süüdistuse järgi põhjustas Heiko raske liiklusõnnetuse 2008. aasta 20. detsembri õhtul Tartu vallas Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 11. kilomeetril, kus ei hoidnud oma viienda seeria BMWga ees liikunud Citroën Berlingoga piisavat pikivahet ning kui Citroën vähendas vasakpöörde tegemiseks kiirust, sõitis sellele tagant otsa. Seejärel kaldus BMW vastassuunavööndisse, kus rammis Dodge Grand Caravani, paisates selle otsa teepervel viibinud 48-aastasele Evele.

Naine sai üliraskeid vigastusi ning kuigi meedikud võitlesid enam kui kuu tema elu eest, suri naine 2009. aasta 22. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles