Viimane võimalus end näidata

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on oma parimat näitamas Võrumaa Parksepa keskkooli tantsijad kavaga «Ma ei tea, kui sa naerma ei hakka?».
Pildil on oma parimat näitamas Võrumaa Parksepa keskkooli tantsijad kavaga «Ma ei tea, kui sa naerma ei hakka?». Foto: Margus Ansu

Eile oli Vanemuise suur maja terve päeva täidetud kostüümides noorte tantsijatega, kes oma sugulaste-sõprade ning žürii ees tegid viimse pingutuse, et pääseda Koolitantsu finaali.

Pildil on oma parimat näitamas Võrumaa Parksepa keskkooli tantsijad kavaga «Ma ei tea, kui sa naerma ei hakka?».

Päeva jooksul esitati laval koguni 89 tantsu, millest pääsevad edasi vaid kõige erilisemad ja kõige paremini tantsitud etteasted.

Koolitantsu peakorraldaja Mihkel Ernits rääkis eile enne ürituse algust, et Tallinna finaalšõu koosneb vaid 68 etteastest ning need trupid valitakse ju üle Eesti. «Eks meil endal on mingid kvoodid paigas, aga tantse hinnatakse ikkagi punktisüsteemis,» ütles Ernits ja lisas, et edasi pääsetakse ainult siis, kui ollakse kogu Eesti mõistes väga heal tasemel.

Eilne Tartu piirkondlik voor oli kolmeosalise võistluse teine etapp, seal esinesid need lapsed ja noored, kes olid juba edasi pääsenud maakondlikest eelvoorudest.

Tartu oli piirkonnavoorudest esimene, sellel kolmapäeval on samasugune ettetantsimine Jõhvis, nädalavahetusel Pärnus ja Tallinnas. Kes pääsevad ihaldatud finaalkontserdile esikoha eest võistlema, selgub aprilli alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles