Tartu haridusosakonna skandaal jõuab osaliselt kohtusaali

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Ain Protsin

Sel neljapäeval arutab Tartu maakohus kokkuleppemenetluses kolme linnavalitsuse haridusosakonna skandaaliga seotud isiku süüasja.

Kohtumajas algab neljapäeva hommikul kohtuistung endise Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldmani (58), endise Tartu Annelinna gümnaasiumi direktori Jevgenia Lindevaldti (70) ja Andres Anti (45) kriminaalasjas, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Pressiesindaja kinnitusel süüdistatakse Goldmani omastamises ning süüteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamises ja hoidmises. Lindevaldti süüdistatakse omastamises ning Anti omastamisele kaasaaitamises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul on haridusosakonna skandaaliga seoses esitatud kahtlustus kaheksale inimesele. Kui kolme süü selgub kokkuleppemenetluse käigus, siis ülejäänud viie inimese suhtes tekkinud kahtlustuste uurimiseks on alustatud teist kriminaalmenetlust. Viimane kriminaalasi jõuab kohtusse tõenäoliselt üldmenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles