Kirjanikud kogunesid emakeelepäeval kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Miina Härma gümnaasium taastas eile poole tosina aasta eest katkenud üritustesarja. Nimelt oli kombeks kutsuda kooli ühel aastal ajakirjanikud, teisel aastal näitlejad ja kolmandal aastal kirjanikud. «Nüüd tähistame emakeelepäeva niimoodi, et kutsusime kirjanikud õpilastega kohtuma,» ütles õpetaja Jana Kübar. «Mõtlesime, et elustame traditsiooni.»

Kõigepealt olid kirjanikud ühe- või kahekaupa gümnaasiumiklasside tundides. 10.c klassi õpilase Annela Kamsi meelest rääkis tunnis väga huvitavalt Valdur Mikita.

«Tal on hästi suur silmaring,» ütles Kams. «Ta rääkis näiteks ka sellest, kuidas internetis keeled muutuvad – et kirjakeele ja kõnekeele kõrvale on kolmandaks keeleks kujunenud internetis suhtluse keel.»

Seejärel kogunesid kirjanikud Berk Vaher (pildil vasakult), Jaan Malin, Indrek Hirv, Hedi Rosma, Mehis Heinsaar, Valeria Ränik, Mart Kivastik, Valdur Mikita ja Aare Pilv aulasse. Põhiline aeg kulus küsimustele vastamiseks.

Kooli raamatukogus oli näitus õpilaste ette kutsutud kirjanike teostest. Fuajees ja eesti keele klassides olid stendid, mis tutvustasid külalisi ning nende loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles