Fond toetab raske saatusega lapsi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond
Lastefond Foto: Repro

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on otsustanud abistada sügava liitpuudega Martinit, kes sündis neli aastat tagasi enneaegsena ning kaalub praegu vaid kaheksa ja pool kilo.

Esimestest elukuudest on Martinit vaevanud toitumisprobleemid, puudulik kaaluiive ja arengus mahajäämus.

Hoolimata uuringuist pole arstidel õnnestunud välja selgitada Martini terviseprobleemide põhjust. Martinit toidetakse makku paigaldatud väikese toru kaudu spetsiaalse toiduseguga. Päevas läheb seda umbes liiter ning selle maksumus on üle 15 euro. Niisiis tuleb ühes kuus Martini toitmiseks välja käia 470 euro suurune summa.

Lastefond toetab Martini sonditoidu ostmist märtsist esmalt septembrini. Siis tehakse uus kontroll ja otsustatakse ta edasine ravi.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi juht Küllike Saar ütles, et juba lähiajal soovib fond välja kuulutada kampaania paljude sügava ja raske puudega lastega perede toetuseks.

«Praegu toetame jõudumööda Martinit. Meie koduleheküljelt saab lugeda aga ka ajukahjustusega Eliise kohta, keda aitavad paljud püsiannetajad. Haruldaste haigustega laste eest hoolitsemine nõuab vanematelt enneolematuid jõuvarusid,» rääkis Saar. «Ja kui pere enam ei jõua, tuleb laps ära anda hooldeasutusse. See ei ole lapsele sugugi parim lahendus.»

Küllike Saar märkis lõpuks, et sügava ja raske puudega laste pered võiksid endast lastefondile märku anda aadressil info@lastefond.ee, sest kaugeltki mitte kõiki raskes olukorras peresid ei pruugi lastefond teada.

Lastefond on otsustanud toetada veel Tartu Kristlikku Noortekodu ühekordse toetusega, 395 euroga, mille eest ostetakse kahele lapsele prillid. Veel katab lastefond kuni aasta lõpuni ravimitele ja mähkmetele minevaid kulusid kogusummas 186 eurot.

Kristlik noortekodu kasvatab ja koolitab lapsi, kes on kaotanud pere ning kodu. Nende tervise tõttu tuleb nii mõnigi kord kiiresti pöörduda eriarstide juurde ja alustada pikaajalist ravi.

Iga kuu läheb raha ka mähkmete peale, sest noortekodus elab praegu kolm enu­reesi all kannatavat last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles