Otepääl algavad eriolümpia talvemängud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi staadion
Tehvandi staadion Foto: Jaanika Kuusik/Valgamaalane

Täna ja homme võistlevad Otepääl erivajadustega sportlased talimängudel, mille juhatab sisse sportlaste ja politseinike ühine tõrvikujooks.

Eriolümpia Eesti Ühenduse talvepäevad on juba aastaid vana traditsioon, kuid esimest korda jooksevad sportlased ja politseinikud koos Otepää vallamaja eest Tehvandi staadionile, kus peale avamistseremooniat algavad võistlused, vahendas Lõuna prefektuur.

Mõte osaleda tõrvikujooksus tekkis Lõuna prefektuuri ennetusteenistuse vanemal Marina Paddaril möödunud aasta septembris, mil ta väisas Maltal peetud rahvusvahelist eriolümpia konverentsi. See üritus kulmineerus tõrvikujooksuga.

«Kuna Eriolümpia Eesti Ühendus oli koostööpakkumise teinud ning nähtud ühistegevus nakatas, siis arutasime kolleegidega, kuidas saaks politsei Eestis eriolümpiat ja tõrvikujooksu toetada,» selgitas Paddar.
 
Eriolümpia Eesti Ühenduse juhatuse aseesimehe ja talimängude peakorraldaja Siret Kruki sõnul toimuvad talimängud Eesti Eriolümpia ajaloos esmakordselt kahel päeval. Esimesel päeval peetakse eelsõidud, mille järgi jagatakse võistlejad tugevuse järgi erinevatesse gruppidesse ja teisel päeval tulevad finaalvõistlused.

Võisteldakse viies erinevas vanusegrupis poisid/mehed, tüdrukud/naised eraldi: 8-11, 12-15, 16-21, 22-29 ning 30 ja vanemad.

Mõõtu võetakse 500m, 1km, 3km distantsil ja teatevõistluses. Pärast suusavõistlusi jätkuvad tegevused Pühajärve puhkekeskuses, kus toimuvad kunstikonkurss, ujumine ning kohtumine politseiga.

Kokku osaleb talimängudel 21 Eesti kooli ja muud asutust, lisaks delegatsioonid Lätist ja Leedust. Noorim sportlane on 9-aastane ja vanim 60.

Tõrvikujooks algab Otepää vallavalitsuse eest täna kell 10.45, mängude avamine ja võistlused eriolümpia sportlastele jätkuvad Tehvandi staadionil kell 11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles