Pingindus uueneb ühises fantaasias

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Stockholmi mööblimessil käijad võisid veebruaris näha ka Tartu kõrgemas kunstikoolis valminud pinke. Teiste hulgas oli välja pandud tekstiilitudengi Kairi Lentsiuse (pildil paremalt) ja mööbliüliõpilase Joonas Riisalu ühistöös valminud «Kaksikud». Asja teadmata ei ole kõrvalt vaadates arugi saada, et nende üks pink käib teise sisse.

Pingi «2520 kraadi» loojad on Kaisi Rosin, Maria Sõber ja Taavi Sööt. Nende loomingul on ühes otsas kolm (teisel pildil) ja teises otsas kaks jalga.

«Oma tööde esitlemine Põhjamaade suurimal mööblidisaini messil, millel osales sel aastal 38 814 inimest, annab hindamatu kogemuse edasiseks tegevuseks ja loob võimaluse analüüsida oma disainiloomingut rahvusvahelises kontekstis,» märkis Tartu kõrgema kunstikooli tekstiiliosakonna juhataja Aet Ollisaar.

Varem ei ole Stockholmi messiks valminud ühisprojekti kaheksat tooteprototüüpi, mis kõik on tehtud kahe osakonna tudengite koostöös, Eestis näidatud. Riia mäel galeriis Noorus saab neid vaadata 10. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles