Kliinikum toetab õpetajate nõudmisi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli Kliinikumi personal toetab õpetajate nõudmisi kolmapäeval kell 12–13 kestva tööseisakuga ning kogunemisega Artur Linkbergi auditooriumisse.


«Toetusstreik on vabatahtlik,» märkis Tartu Arstide Liidu eestseisuse esimees Vivika Adamson. «Mingeid nõudmisi arstid ise ei esita. Meie ei ole millegi vastu, me oleme õpetajate poolt.»

Erakorraline abi on tagatud

Adamson lisas, et koosolek Artur Linkbergi auditooriumis algab 7. märtsil kell 12.15 ja lõpeb kell 12.45 – nii jõuavad arstid tunni aja jooksul rahulikult koguneda ja ka tööseisaku lõppemisel õigeks ajaks töökohta naasta.

Koosolekule tuleb kõnelema Hugo Treffneri gümnaasiumi õpetaja Toomas Jürgenstein, kes räägib auditooriumile õpetajate streiginõudmised üksipulgi lahti.

Järgnevad viieminutilised sõnavõtud nii Tartu Arstide Liidu, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu ning Eesti Õdede Liidu esindajailt.

Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael lisas, et tunniajalisest toetusstreigist hoolimata on erakorraline arstiabi kõikides kliinikutes tagatud.

«Kõik operatsioonid, uuringud ja protseduurid, mis on alustatud enne toetusaktsiooni, viiakse lõpuni. Uusi operatsioone, uuringuid ja protseduure toetusstreigi ajal ei alustata,» ütles ta.

Kõikide nende patsientidega, kelle ambulatoorse vastuvõtu aeg langeb toetusstreigi ajale, püütakse Taela sõnul varem telefoni teel ühendust võtta ning pakkuda neile vastuvõtuks uus sobiv aeg. Kui patsienti ei õnnestu kätte saada, lükkub vastuvõtt, uuring või protseduur samal päeval edasi.

Vivika Adamson ei osanud eile pärastlõunal veel öelda, kui suureks võib tööseisak kliinikumis kujuneda või kui rahvarohkeks koosolek osutuda.

«Nimekirju me ei koosta,» ütles ta. «Need, kel ei ole võimalik patsientidega tööd ümber seada, need ei tule, kuid toetavad õpetajaid oma südames. Meie mõistame nende olukorda ja suurt töökoormust ju väga hästi.»

Kiirabi toetab, aga ei osale

Tartu Kiirabi juht Ago Kõrgvee ütles, et nemadki toetavad õpetajate streiki, kuid ise selles ei osale, kuna kiirabi osutab elanikele elutähtsat teenust.

Küll aga korraldavad kolmapäeva hommikul kell kaheksa piketi Tartu kiirabitehnikud, kes kuuluvad transpordi ametiühingusse. Piketil on need kiirabitöötajad, kes ei ole väljasõidu ootel.
Kell 9.30 jätkavad piketiga Tartu bussijuhid bussipargi maja ees Ringtee 25.

Transpordi ametiühingu Lõuna-Eesti koordineerija Aare Kübarsepp ütles, et busside graafikut toetusstreik ei puuduta.

9. märtsil avaldavad toetust õpetajatele ka Tartumaa teedehooldusmehed. Kas nende toetusstreik kujuneb paari tunni või terve päeva pikkuseks, seda ei osanud Kübarsepp eile öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles