TÜ ASK võidutses kergejõustiku karikavõistlustel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Kask kergejõustiku Kuldliiga etapil Kohilas.
Rain Kask kergejõustiku Kuldliiga etapil Kohilas. Foto: Liis Treimann

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud kergejõustiku talvistel karikavõistlustel võidutses Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi meeste arvestuses ülekaalukalt, ent naiste seas tuli ühe punktiga alla vanduda Nõmme Kergejõustikuklubile. Võistlustules olid ka Tartu spordiseltsi Kalev ja EMÜ SK sportlased, kes lõpetasid meeste üldarvestuses vastavalt kolmanda ja üheksanda kohaga.

Tartlased võtsid kaksikvõidu meeste kaugushüppes, kus Rain Kask (EMÜ SK) võitis tulemusega 7.36 ja Rasmus Mägi (TÜ ASK) oli teine tulemusega 7.33. Tartu SS Kalev kaugushüppaja Taavet Richter hüppas 6.51 ja oli sellega kaheksas.

Rain Kask oli edukas ka 60 meetri jooksus, kus ta ajaga 7.05 kolmanda koha pälvis. Kaspar Mesila Tartu SS Kalevist oli 7.15ga kuues.

Kõik tartlased tegid häid tulemusi
Veel üks kaksikvõit tuli Tartusse meeste 400 meetri jooksus, kus Jaak-Heinrich Jagor (Tartu SS Kalev) ja Tanel Reinomägi (TÜ ASK) võitsid teisi vastaseid. 1500 meetri võitis Rauno Laumets Tartu SS Kalevist, kolmas oli Raimond Valler TÜ ASKist. Argo Jõesoo EMÜ SK-st oli seitsmes.

Meeste 60 meetri tõkkejooksus kaotas Rauno Kirschbaum (TÜ ASK) võitjale Mikk-Mihkel Arrole vaid ühe sajandikuga ning oli ajaga 8.26 teine ja Taavet Richter 8.34ga kolmas. Richter võistles ka kõrgushüppes, kus ta 1.85ga oli kaheksas. Paremini läks TÜ ASKi sportlasel Indrek Kalvetil, kes ületas 2.02 ja pälvis sellega kolmanda koha. Tõnis Voitka EMÜ SK-st ületas 1.96 ja oli seitsmes.

Meeste teivashüppes võitis tulemusega 4.90 Aigar Kukk Tartu SS Kalevist, TÜ ASKi esindaja Veiko Kriisk tulemust kirja ei saanud. Kolmikhüpes oli tartlaste parim Alari Säde (TÜ ASK), kes 13.96ga oli neljas. Heiros-Jaanus Sinimäe Tartu SS Kalevist tuli 12.04ga kaheksandaks.

Tartu Ülikooli Akadeemilisele Spordiklubile tõi kümne klubi konkurentsis meeste võidu ühtlane esitus kõikidel aladel. Kümne ala kokkuvõttes võeti teine koht viiel ning kolmas koht kahel alal. Alavõidud suudeti võtta viimastel aladel – kuulitõukes võidutses Kaupo Valb 16.88ga (Aigar Tillmann Tartu SS Kalevist oli neljas) ning 4x200m jooksus tõi kvartett Rauno Kirschbaum, Tanel Reinomägi, Kevin Martihhin, Markus Ellisaar võidu koju ajaga 1.29,94, (ka sel alal oli Tartu Kalev neljas).

Naistel tihe rebimine
Naiste arvestuses võistles seitse klubi ning lõpuks läks rebimine väga tihedaks. Tartlannadele tõi kaks alavõitu Teele Palumaa (TÜ ASK), kes alistas kõrgushüppes 1.72 esimesel katsel. Kõrgushüppe kolmas oli Diana Suumann (Tartu SS Kalev) 1.63ga. Palumaa võitis ka kolmikhüppe tulemusega 12.19, Tartu Kalevi esindaja Katrin Jaani oli seal 9.92ga seitsmes.

Suumanni trumpalad olid aga hoopis lühikesed jooksud, sest 60 meetri jooksu võitis ta ajaga 7.77, teine oli Maarja Kalev (TÜ ASK) tulemusega 7.84. Suumann oli kiireim ka 60 meetri tõkkejooksus, kus kolmas oli Karmen Veerme TÜ ASKist. 400 meetri jooksus võttis Annika Sakkarias (TÜ ASK) teise koha, Kristel Luik (Tartu SS Kalev) oli kuues. Samad kohad saavutasid samade klubide esindajad Keiti Mets ja Elina Leis 1500 meetri jooksus, Kelli Mets (TÜ ASK) oli samal alal kolmas.

Teivashüppes jäid Eesti rekordi omaniku Lembi Vaheri selja taha kolm tartlannat – Getter Marie Lemberg (TÜ ASK) ületas 3.70, Tiin Tikk (Tartu SS Kalev) 3.60 ja Maarja Pärs (TÜ ASK) 3.50.

Kaugushüppes tartlannad vastaste vastu ei saanud. Maarja Kalev (TÜ ASK) oli viies, Reesika Adojaan (Tartu SS Kalev) seitsmes. Kuulitõukes oli tartlaste parim kolmanda koha pälvinud Kätlin Tõllasson (TÜ ASK), Ksenia Safonova (Tartu SS Kalev) oli kuues.

Enne viimast ala ehk 4x200m teatejooksu esikoha saatus veel lahtine. Pealinlaste nelik suutis jooksuvõidu võtta vaid 0,5 sekundiga ja TÜ ASKi nelikul, koosseisus Maarja Kalev, Teele Palumaa, Karmen Veerme, Juudit Kure-Pohhomov, tuli leppida teise kohaga. Selline järjestus jäi kehtima ka naiste üldarvestuses. Tartu SS Kalev kogus punkte neljanda koha vääriliselt.

Karikavõistluste parimad tulemused, mis on ühtlasi ka hooaja tippmargid, sündisid hüppealadel – Kaia Soosaar (Nõmme Kergejõustikuklubi) võitis naiste kaugushüppe isikliku rekordiga 6.12, Karl Lumi (Tallinna SS Kalev) meeste kõrgushüppe samuti isikliku tippmargiga 2.22 ning Jaanus Uudmäe (Rocca al Mare Kooli Spordiklubist) meeste kolmikhüppe 16.30-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles