Lapsed kujundavad mänguväljakut

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste mänguväljak Tallinnas.
Laste mänguväljak Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu linnavalitsus pöördus Veeriku kooli ning Meelespea ja Kannikene lasteaia poole, et saada lastelt ideid uue Veeriku mänguväljaku kavandamiseks.


Sellel nädalal on lapsed joonistanud, kirjutanud ja rääkinud, milline võiks uus väljak välja näha ja millised atraktsioonid seal olema peaksid.

Eeskuju Euroopast

Meelespea lasteaia juhataja Jana Treieri sõnul on neil uue mänguväljaku üle väga hea meel. Mängimiseks on muidugi ka oma aias võimalused olemas, kuid tara taha rajatav väljak lisab mitmekesisust.

Laste poole pöörduti paljude teiste Euroopa linnade eeskujul, kus noortelt küsimine on üsna tavapärane.

Lisaks sellele, et lapsed saavad võimalikult meeldiva ja atraktiivse mängukoha, loodab linnavalitsus pikemas perspektiivis kasvatada aktiivseid linnakodanikke, kes teavad, et ka nemad võivad oma kodulinnas muudatustele kaasa aidata.

«Sellise partnerlussuhte kaudu saab noortele linnakodanikele väljendada, et nende arvamus on oluline ja sellega püütakse arvestada,» rääkis noorsooteenistuse juhataja Kristel Altosaar.

Juuniks valmis

Rajatav väljak tuleb suuruselt sarnane Sõbra tänava mänguväljakuga Karlovas ning mõeldud on see vähemalt 3-aastastele lastele.

Linna nägemuses peaks väljaku keskmeks olema suur ronila ning ümber erinevatele vanuserühmadele mõeldud väiksemad atraktsioonid.

Veeriku mänguväljaku ehitamist loodetakse alustada aprillis, valmis peab see olema hiljemalt lastekaitsepäeval, 1. juunil. Praegu käivad projekteerimistööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles