Skytte medali saab tänavu Tõnis Lukas

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Peeter Langovits

Tartu Ülikooli senat otsustas anda Skytte medali riigikogu liikmele Tõnis Lukasele.

Statuudi kohaselt antakse Skytte medal ühiskonna- või riigitegelasele, kes on möödunud aasta jooksul kõige enam Tartu Ülikooli ja Eesti kõrghariduse arengule kaasa aidanud. Mullu ja tunamullu kandidaate autasule ei esitatud ja autasu välja ei antud.

Skytte medaliga tunnustab ülikool Tõnis Lukase kaasabi rahvusülikooli positsiooni kindlustamisel ning ülikooli arendamisel kaasaegse juhtimisstruktuuriga kõrgharidus- ja teadusasutuseks.

Tõnis Lukas on sündinud 5. juunil 1962. aastal Tallinnas, ta on õppinud Tartu Ülikoolis ajalugu ning kaitsnud doktorikraadi ajaloos. Tõnis Lukas on aktiivselt ja missioonitundega töötanud Eesti haridussüsteemi arendamisel ja kaasajastamisel.

Tänu Tõnis Lukase tegevusele haridus- ja teadusministrina on Tartu Ülikooli kui rahvusülikooli missioon saanud uuenduste sisseviimisega Tartu Ülikooli seadusesse senisest sisulisemad ülesandepüstitused Eesti ühiskonnas ning rahvusteaduslike professuuride avamiseks ja rahvusliku kultuuripärandi säilitamiseks vajaliku riigieelarvelise erirahastuse.

Varasematel aastatel on medali saanud Rein Taagepera, Dag Hartelius, Andres Lipstok, Jüri Raidla, Andrus Ansip, Lennart Meri, Mart Laar, Marju Lauristin ning mitme riigi suursaadikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles