Selgusid Koolitantsu esimesed tulemused

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läheneb koolitantsu festival.
Läheneb koolitantsu festival. Foto: Urmas Luik

Eile selgusid Koolitantsu maakondlike tantsupäevade tulemused ehk millised trupid pääsevad piirkond­likule võistlusele märtsis.

Juba kaheksateistkümnendat korda toimuva Koolitantsu projektijuht Laura Kvel­­stein rääkis, et osalejate soove arvestades tehti tantsuvõistlus tänavu kolmevooruliseks.

«Kui on tantsijaid nii palju ja sõel päris tihe, siis on väga palju truppe, kes saavad ainult ühe korra oma maakonna kultuurikeskuse või teatrikese laval esineda ja see on ka kõik,» ütles Kvelstein. «See on puhtalt vastutulek truppidele ja tantsijatele, et neil oleks rohkem esinemisvõimalusi.»

Piirkondlik võistlus, kus osalevad Tartu, Põlva, Võru ja Valga maakonna noored tantsijad, on 18. märtsil. Kvel­­steini sõnul tuleb ilmselt taas täispikk tantsupäev, sest edasi pääsesid ligikaudu pooled trupid ning näeb umbes 90 etteastet.

Pärast Tartut tulevad piirkondlikud võistlused ka Tallinnas, Pärnus ja Jõhvis. Sealt finaali pääsenud selguvad aprilli alguses, parimate lõppvõistlus on Tallinnas Nokia kontserdimajas 21. aprillil.

Projektijuht rääkis, et kuigi sellel aastal kolmevoorulisus finaali mingit muutust ilmselt ei too, ootavad nad muudatusi paremuse poole kaugemas perspektiivis.

«Me usume, et see parandab üldist kvaliteeti ka just sellega, et neil truppidel, kes muidu ei oleks näinud taset, mis on teistes maakondades, avaneb nüüd see võimalus piirkondlikul võistlusel,» rääkis Kvelstein.
Edasi pääsenud tantsutruppide nimekirja leiab netiaadressil www.koolitants.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles