Leidub ka ühe korra testreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe korra alkotestri saab 30–35 krooni eest.
Ühe korra alkotestri saab 30–35 krooni eest. Foto: Sille Annuk

Mõnes Euroopa riigis saab igast tanklast osta ühekordselt kasutatavaid alkotestreid, Eestis teavad nende olemasolust vähesed, ostnud on ainult mõni üksik. Seda ilmselt põhjusel, et neid müüakse meil ainult apteekides.


OÜ Rovico tegevjuhi Raul Rohtla sõnul on need üsna usaldusväärsed, kuid nõuavad väga täpset kasutamist ja kindlaid hoiutingimusi.



Kui alkomeeter on jäänud päikesevalguse kätte või olnud kohas, kus temperatuur on üle 40 soojakraadi, võib selle rahumeeli prügikasti visata, sest tulemusi uskuda enam ei saa. Hea koht testrile on näiteks tavalises külmkapis.



Ühe korra alkotestreid on selliseid, kuhu tuleb puhuda, ja ka selliseid, mis määravad joovet süljeproovi järgi. Üldjuhul näitab joovet läbipaistva kesta sees oleva pulbri värvi muutumine.



Kuna ühe korra tester näitab vaid joobe olemasolu või puudumist ja mitte selle suurust, võib selle kasutamine majanduslikult aga üsna ebaotstarbekas olla – lõplikuks kainuse kinnituseks võib vaja minna mitut testrit ja pikemas perspektiivis oleks odavam osta juba korralik alkomeeter. (TPM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles