Viie tee rist muutub ringteeks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Tartu keeruline viie haruga Aardla-Raudtee-Soinaste ristmik muutub sel suvel ringteeks, millal täpselt, et ole veel teada, sest lõplikku projekti esialgu ei ole.


Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et ristmiku ümberehitus on plaanis ette võtta ühes Aardla tänava üleasfalteerimisega. Mõned Aardla tänava lõigud on juba uue asfaldi saanud, kuid mitte kogu tänav.



Haak ütles, et soov on tellida samasugune miniringristmik, nagu on Tähe-Aardla rist. See tähendab madala äärekiviga ja keskosa natuke kõrgem.



Räägitud on ka lahendusest, nagu on Aardla tänava teises otsas ristumisel ringteega, kus ring on märgitud punase-valgekirjude plasttähistega. Selle kohta ütles Haak, et see on küll funktsionaalne, aga kole lahendus.



Linnavalitsus on Aardla ristmiku ümberehituseks tellinud ka suure ringristmiku projekti, see aga teenis ümberkaudsete elanike suure protesti, sest selle alla jääks rohealasid.



Ristmiku arusaadavamaks tegemine on Haagi sõnul aga hädavajalik. Ta on ise olnud tunnistajaks, kui ühekorraga on ristil koos neli vasakpööret tegevat autot, ristmiku ebamäärasest kujust tingitult igaühel vabalt valitud trajektoor. «Kui seal jäävad kimpu Tartu elanikud, mis siis veel linna külalistest rääkida,» sõnas ta.



Niisamuti on suurtel veokitel olnud raskusi ristmiku ületamisega ja nende taha on kippunud kogunema ootejärjekorrad.



Selle nädala istungil kinnitas Tartu linnavalitsus Aardla raudteeülesõitude kahetasandiliseks ehitamise projektivaliku, ette on nähtud sõidutee kanalisse suunamine ja praeguse viie tee ristmiku kohale tuleks suur ringristmik.



Abilinnapea Margus Han-son tõdes, et on teadmata, millal ja kas üldse raudteeülesõidu ümberehitus võiks tegelikkuseks saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles