Tartu Ülikoolis käivitub olümpiaadihooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu saavad kooliõpilased oma teadmised ja oskused proovile panna 20 aineolümpiaadil, millest Tartu Ülikooli korraldada on 16. Esmakordselt võõrustab Eesti rahvusvahelist füüsikaolümpiaadi, mis peetakse 15. – 24. juulini Tartus.

TÜ teaduskooli projektijuhi Ene Ördi sõnul on suurem osa piirkonna- ja eelvoorudest lõppenud ning tõenäoliselt ulatub neis osalenute arv ligikaudu 10 000. «Lõppvoorudesse on oodata üle 1000 õpilase kõikidest Eesti maakondadest,» ütles Örd ülikooli pressiesindaja vahendusel.

Edukamatel on võimalus esindada Eestit rahvusvahelisel tasemel. Aprillist detsembrini peetakse üle maailma 15 rahvusvahelist olümpiaadi ja võistlust kümnes valdkonnas: bioloogias, geograafias, loodusteadustes, füüsikas, astronoomias, keemias, matemaatikas, lingvistikas, informaatikas ja filosoofias.

Eesti võistkondade koosseisud selguvad aineolümpiaadidel ning treeninglaagrites ja valikvõistlustel saavutatud tulemuste põhjal.

Sel aastal toimub 43. rahvusvaheline füüsikaolümpiaad (IPhO 2012) 15. − 24. juulini esmakordselt Eestis. Osalema saabuvad viieliikmelised võistkonnad ja nende juhendajaid üle kogu maailma.

Mullu saavutasid Eesti õpilased rahvusvahelistel olümpiaadidel suurepäraseid tulemusi, tuues koju 5 kuld-, 10 hõbe- ja 22 pronksmedalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles