Presidendi vastuvõtule tulevad sinised hiiglased

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Vanemuise tohutus maalisaalis, mis asub suure maja kõige kõrgemal korrusel, on valminud umbes kolmemeetrised sinised inimfiguurid. Lähemalt vaadates koosnevad need säravatest, valgushelke peegeldavatest mosaiigikildudest.

Sealsamas maalisaalis on võsast toodud materjalist valminud umbes meetrikõrgused kaarja aia taolised moodustised. Eile õhtul kohe pärast «Onegini» etendust viidi nii vitstest moodustised, sinised hiiglased kui ka kogu muu kraam Vanemuise teatrisse ja kontserdimajja laiali. See kõik hakkab kaunistama vabariigi aastapäeva puhul presidendi vastuvõtuks tarvitatavaid ruume.

Kujunduselemendid on valminud Eesti Draamateatri peakunstniku Riina Degtjarenko (vasakult) kavandite järgi ning Vanemuise kunstnike-butafooride Andres Lindoki (pildil) ja Innari Toome käe all. Eelmist presidendi vastuvõttu Vanemuises 2010 kaunistasid Tallinna Linnateatri peakunstniku Iir Hermeliini kavandatud kujunduses salatitaimed, mida oli kokku peaaegu tonn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles