Uisumaratoni rada lihvib uus masin

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adavere kiiruisuraja rajamasin on ajutiselt kolinud Peipsi järvele, kus 25. veebruaril peetakse taas Kalevipoja Uisumaratoni.
Adavere kiiruisuraja rajamasin on ajutiselt kolinud Peipsi järvele, kus 25. veebruaril peetakse taas Kalevipoja Uisumaratoni. Foto: Jõgeva maavalitsus

Laupäeval peetava arvult neljanda Kalevipoja uisumaratoni ettevalmistused Peipsi järvel on täies hoos. Rada hooldab spetsiaalne hooldusmasin, et lihvida loodusliku jää konarused uisutajatele kergemini ületatavaks.

Jõgeva maavalitsuse teatel asub uisumaratoni stardi- ja finišipaik Mustvee jõe suudmes. Rada lükati järvejääd katva lume sisse esmaspäeval, alates teisipäevast on sellel töötanud Adavere kiiruisuraja hooldusmasin.

Sobiva ilmaga on rada treeninguteks avatud juba praegu, tuisu korral tehakse aga rajahooldustöid.

Võistluste peakohtunik Uno Valdmets avaldas lootust, et ehk peab ilmaennustus paika ja laupäeval valitsevad uisutamiseks soodsad olud. «Olen kindel, et uisumaratoni töögrupp annab endast maksimumi võistluste õnnestumiseks.»

Start 30 km pikkusele võistlusdistantsile antakse kell 11. Kell 13 stardivad kuni 18-aastased võistlejad 10 km pikkusele rajale ning seejärel on võimalik asuda viie või kümne kilomeetri pikkusele uisumatkale.

Võistlus viiakse läbi viie kilomeetri pikkusel ringil, kus asub ka üks teenindus-toitlustuspunkt. Rada suletakse kell 15. Soovijatel on võimalik osaleda jalgsimatkal.

Osavõtjate registreerimine ja lisainfo asub aadressil: www.sportinfo.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles