Tõeline uisutaja tritsutab ka sulaga

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Tähtvere Puhkepark juhataja Jane Jakobson jalanumbriga 36 laenas eile lõuna ajal endale laululava alt lae­nutusest uisud ning katsus järele, kas sula laseb laulukaare all mõne kiire ringi teha või ei. Lasi küll.
Sihtasutuse Tähtvere Puhkepark juhataja Jane Jakobson jalanumbriga 36 laenas eile lõuna ajal endale laululava alt lae­nutusest uisud ning katsus järele, kas sula laseb laulukaare all mõne kiire ringi teha või ei. Lasi küll. Foto: Margus Ansu

Väike sula pole küll see, mis talisportlased ja talve mõnuga võtvad inimesed nina kirtsutama paneb. Ausalt, sest ülikoolinna liuväljadel ja suusaradadel jätkub kihutajaid ka vesise ilmaga.


 


«Jää krabiseb, eks ta ole pehme,» hüüdis eile lõuna ajal lauluväljaku liuväljal mõned kiiremad tritsutiirud teinud sihtasutuse Tähtvere Puhkepark juhataja Jane Jakobson kelmikalt kurvi võttes.

Lähemale sõites jõudis Jakobson öelda, et pääsukest teha ta ei oska, ning läinud ta uuele ringile oligi.

Uiske alt võttes rääkis ta, et kõige rohkem ootavad Tähtvere puhkepargi töötajad praegu  külma. «Iga hommik algab meil ilmateatega,» naeris Jane Jakobson. «Hoiame hinge kinni, et liuväli ja suusarajad alles jääksid. Kolmapäeva ööseks ilmajaam õnneks juba lubab külmakraade.»

Annaks vaid külma!


Loodetavasti on ilm tõesti talvenautijate poolel, sest uisutajaid jätkub Tartu kõigile kolmele tasuta liuväljale. «Nädalavahetusel ma siin üksi toime ei tule, siis käib kõvasti rahvast,» rääkis laululava uisu- ja suusalaenutuse klienditeenindaja Ene Orav.

Näiteks laupäeval, kui Otepääl peeti suuri suusavõistlusi, ei saanud ta neid töö juures telerist jälgida, sest laenutusruum oli kogu aeg rahvast täis. Uiske laenas tol päeval 76 ja suuski 38 inimest.

«Aga uisutajaid ja suusatajaid käis siin hulga rohkem, sest paljud tulevad oma varustusega,» lisas Orav. Esmaspäeval laenas kümme inimest uiske ja teist sama palju suuski. «Annaks vaid külma,» soovis Ene Orav kogu südamest.

Tamme staadionil liuvälja katva vee pärast eile uisutada ei saanud, kuid talvisemate ilmadega käis seal hulk inimesi, kinnitas sihtasutuse Tartu Sport juhatuse liige Meelis Jukk. «Kui veel külm oli, siis lugesin ühel õhtul liuväljal kokku viiskümmend inimest,» ütles ta. «Ega sinna palju rohkem mahugi.»

Ka Anne kanalil, kuhu Tartu Sport koos Tähtvere Puhkepargiga lükkas pikad liurajad sisse, on Meelis Jukile palju uisutajaid silma jäänud.

Kes otsib, see leiab

Anne kanalile kihutama minnes tuleb oma uisud kaasa võtta, laululaval ja Tamme staadionil saab neid laenata. Laululava laenutuses on pakkuda 55 paari uiske jalanumbrile 27–44 ja 28 paari suuski.

«Suuski soovitakse meilt vähem,» selgitas Jane Jakobson. «Suurem osa spordipargis suusatamas käijatest tuleb siia oma sõiduriistadega.»

Tamme staadioni laenutuses on ligi 40 paari uiske. «Meilt saab uiske nii päris pisikestele kui ka üsna suurtele,» ütles Meelis Jukk. Üsna suured tähendavad jalanumbrit 46.

Nii laululava kui Tamme staadioni liuväli on valgustatud ja seal mängib muusika. Laululaval põlevad tuled ja mängib muusika ka öösel, mis tähendab, et oma uiskudega võib seal romantikat nautida kas või kell kolm.

Tamme staadionil kustuvad tuled kell kümme õhtul ning siis keeratakse ka muusika kinni.

Liuväljad

• Tasuta saab uisutada laululaval, Tamme staadionil ja Anne kanalil.
• Laululaval töötab uisu- ja suusalaenutus tööpäeviti kl 12–20 ja nädalavahetustel kl 11–21. Uiskude laenamine tunniks maksab 25 kr, suusad saab tunniks 50 krooniga.
• Tamme staadionil on uisuväljak argipäevadel avatud kl 16–22, nädalavahetusel kl 10–22. Lapselt küsitakse tunni uiskude kasutamise eest 15 kr ja täiskasvanult 25 kr.
Allikas: Tartu Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles