Tartumaal paiskus kraavi luksusautode koorem

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Laeva vallas sõitis kraavi Mercedese maastureid vedanud veoauto.
Tartumaal Laeva vallas sõitis kraavi Mercedese maastureid vedanud veoauto. Foto: Vitali Trots

Eile õhtul sattus taas avariisse Venemaale Mercedes-Benz luksusautosid transportinud veoauto.

Päästjad said väljakutse Tartumaal Laeva vallas Laeva külas juhtunud liiklusõnnetusele 21. veebruaril kell 18.08. Lõuna päästekeskuse kinnitusel kontrolliti avariijärgset lekke- ja tuleohutust.

Lõuna prefektuuri kinnitusel juhtus õnnetus Laeva tanklast umbes kilomeetri jagu Tallinna pool. Veoauto juht pidas avarii põhjuseks libedaks muutunud teed.

Koormast paiskus maha kuus Mercedese GLK mudelit. Ükski inimene avariis kannatada ei saanud.

Sügisest saati on Lõuna-Eestis juhtunud hulk sarnaseid avariisid Venemaale Mercedeseid vedanud veoautodega.

Politsei kinnitusel ei ole veokite arv meie maanteedel kasvanud, mistõttu ei ole see üha sagedamini juhtuvate õnnetuste põhjus. Põhjuseid tuleb korrakaitsjate kinnitusel otsida ikkagi teede halvas olukorras – tee tuiskab täis ja on libe, lund ei suudeta kiiresti teelt lahti lükata.

Samuti võib põhjuseks olla see, et juhte tabab paljuski ootamatus – ühes kohas istuvad nad rooli, väljas on 5 kraadi sooja ja päike särab. Mõnisada kilomeetrit eemal on teeolud kardinaalselt muutunud - libedus ja miinus viis kraadi ning juhid ei oska uusi olusid adekvaatselt ja kiiresti hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles