Galerii: Tartu meeskond alistas Kalev/Cramo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu korvpallimeeskond võitis Eesti liigas Kalev/Cramo 75:63.
Tartu korvpallimeeskond võitis Eesti liigas Kalev/Cramo 75:63. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond võitis koduliiga mängus Kalev/Cramo meeskonna 75:63. Tartu Ülikooli spordihoonesse kogunenud peaaegu täismaja publikut said kaasa elada tasavägisele kohtumisele, milles mänguohjad kuulusid kodumeeskonnale.

Pärast punktivaest avaveerandaega, mille Tartu Ülikool võitis 13:8, sai pealinlaste meeskonnas heasse hoogu Bamba Fall ning suuresti tänu tema tegutsemisele vähendati poolajaks vahet kolmele punktile seisul 27:24.

Kolmandal veerandajal said sihiku täpseks Silver Leppik ja Valmo Kriisa ning veerandaja keskel oli tartlaste eduseis juba kümme punkti. Veerandaja teisel poolel oli aga taas Bamba Fall see, kes kalevlased mängu tagasi tõi ning tema ja Gert Dorbeku korvidest sai kokku 9:3 spurt ning enne viimast neljandikku oli võõrustajate edu sulanud vaid neljale punktile seisul 47:43.

Sten Soku ja Kristo Saage kaugvisked viisid neljanda veerandaja alguses ülikoolimeeskonna taas eest ja otsustavalt lähedale Kalev/Cramo enam ei jõudnudki. Vallo Allingu viie järjestikkuse punkti järel juhtis Tartu Ülikool 56:47. Neli minutit enne lõppu teenisid vaidlemise eest tehnilise vea nii Joosep Toome kui peatreener Aivar Kuusmaa ja tartlased suurendasid vabavisetest vahe 16 punkti peale. Viimased minutid kulusid mänguseisu vormistamisele ning Tartu Ülikool võttis lõpuks kindla 75:63 võidu.

Viis meest said Tartu Ülikooli särgis kirja kahekohalise punktisumma. Taas oma õige numbriga (7) vormis mänginud Valmo Kriisa oli resultatiivseim 18 punkti, viie lauapalli ja viie korvisööduga. Bill Amis, Sten Sokk ja Silver Leppiku arvele kogunes võrdselt 11 punkti ning Vallo Allingule märgiti 10 punkti ja viis lauapalli. Külmetushaiguse tõttu ei teinud kaasa Tanel Kurbas.

Pavel Ulyanko oli Kalev/Cramo resultatiivseim 13 punkti ja nelja lauapalliga. Gert Dorbek ja Bamba Fall viskasid võrdselt 11 punkti, Fallile ka kaheksa lauapalli. Soojenduse tegi küll kaasa, ent haiguse tõttu mänguaega ei saanud kalevlastel Gregor Arbet.

Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe sõnul oli meeskond mänguks väga hästi valmis. „Taas müts maha meeste ees, kes olid mänguks väga hästi valmis. Teadsime, et vastane on pikalt reisilt tulnud ning pidime tema nõrkuse ja kodusaali kogunenud rahva energiaga ning oma tahtmisega selle mängu ära võtma,“ ütles Kullamäe. „Mängijad täitsid mänguplaani väga hästi ja eriti olen rahul meie mängujuhtidekolmikuga Kriisa-Sokk-Saage, kes tihtipeale leidsid sööduga vabad mehed üles ja võtsid vajadusel ka lahendamise enda peale.“

Tartu Ülikoolile oli see G4S KML turniiritabelis 18. võit kahe kaotuse kõrval ning sellega on nüüd kahe vähem peetud mängu juures kaotuseid sama palju kui liidrikohta hoidval Kalev/Cramol. Kui kumbki meeskond vahepeal ei komista, siis otsustab põhiturniirivõitja aprilli alguses Tallinnas peetav kohtumine.

Järgmine mäng on tartlastel aga juba neljapäeval, kui vastaseks on Valga KK. Kohtumine algab Tartu Ülikooli spordihoones kell 19.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles