Meeskonnatöö rajas tee võidule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslane Jörgen Brink osales Tartu maratonil kolmandat korda, kuid just tänavune hea vorm, suurepärased suusad ja lihtne taktika tegid temast seekordse suusatšempioni.
Rootslane Jörgen Brink osales Tartu maratonil kolmandat korda, kuid just tänavune hea vorm, suurepärased suusad ja lihtne taktika tegid temast seekordse suusatšempioni. Foto: Margus Ansu

41. Tartu maratoni võitnud rootslane Jörgen Brink ütles, et hea vorm ja hästi määritud suusad aitasid küll liidrigrupis püsida, kuid tähtis roll oli ka taktikal ja meeskonnatööl.

«Proovisime tõusudel teisi ära väsitada,» rääkis ta, kuid lisas, et sirgel maal oli päris raske, sest jäljed olid täistuisanud ning vahepeal pidi suusatama hoopis jälje kõrval.

Brinkile oli seekordne Tartu maraton kolmas, kuid ta on käinud ka Otepää maailmakarikaetappidel ning kinnitas, et talle väga meeldib siin suusatada.

Rõõmsalt meelestatud oli ka teise koha omanik Daniel Ri­chardsson, kes nimetas eilseid ilmaolusid lausa ideaalilähedasteks. Kuigi tuul kohati häiris, oli see rootslase sõnul pisiasi.

Kärp võitis Matul

Juba Harimäe tipul tõusid juhtgrupi etteotsa rootslased ja norrakad, esimese vahefiniši Matul võitis aga Algo Kärp, talle järgnesid Kasahstani suusataja Kua­nysh Kambarbajev, norrakas Espen Harald Bjerke ja Aivar Rehemaa.

Kärp ja Rehemaa olid juhtgrupis üle poole maratonist, kuid Peebul (39 km) jäid nad liidritest juba kaugemale maha.

Laupäeval Poolas maailmakarikaetapil end 43. kohale sõitnud ja eile 24. kohaga ehk parima eestlasena lõpetanud Kärp ütles, et see koht ei ole see, mida ta soovis.

«Tahtsin olla vähemalt kümne parema hulgas,» tunnistas ta ja nentis, et ei jõudnud end Poola sõidust välja puhata ning nii said energiavarud lihtsalt otsa. Veidi segasid distantsi lõpus kinnijooksnud suusad ja täistuisanud jäljed, kuid põhiliseks põhjuseks nimetas ta siiski enda väsimust.

Aivar Rehemaa platseerus ajaga 2.49,30 25. kohale.

Viikingitega võidu

Tartu maratoni esimest korda sõitnud itaallane Florian Kostner finišeeris üheksandana ja oli väga õnnelik. Kohe peale suusaklambrite avamist jutustas ta, et alustas distantsi paaristõugetega, mis pidavat küll veidi riskantne olema, kuid sellisel künklikul rajal väga efektiivne.

«Võidusõit viikingitega on itaallasele väga raske,» lisas ta naerdes.

Ajaga 2.56,01 lõpetas 38. kohal vanameister Jaak Mae. Finišeerides vähimatki väsimuse märki ilmutamata kinnitas ta, et maraton on talle ilus pühapäev mõnusas seltskonnas.

Üldkokkuvõttes 67. ja naiste arvestuses teise koha saanud rootslanna Jenny Hansson ütles mõned hetked peale lõpetamist, et üsna hea tunne on.

«Rada ei olnud väga kiire ja tegime head tööd, meeskonnatöö plaan tuli hästi välja,» rõõmustas ta, lisades, et suure tuulega oli küll raske gruppi juhtida, aga see ei olnud määrav.

Maratoni põhidistantsi sõitis eile 5610 suusasõpra, lühema raja kasuks otsustas 1878 inimest. Ajaks, mil leht trükki läks, olid 63 kilomeetri raja lõpetanud juba 5185 suusatajat.

41. Tartu maratoni parimad
1. Jörgen Brink (Rootsi)  2.43,21
2. Daniel Richardsson (Rootsi) 2.43,22
3. Jimmie Johnsson (Rootsi) 2.43,23
• Parim eestlane Algo Kärp oli 24. ajaga 2.45,57.

1. Susanne Nyström (Rootsi) 3.06,27
2. Jenny Hansson (Rootsi) 3.06,28
3. Seraina Boner (Šveits) 3.06,31
• Parim eestlane Tatjana Mannima oli ajaga 3.12,25 naiste arvestuses viies ja üldkokkuvõttes 94.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles