Galerii: tulevased suusatipud liuglesid minimaratonil

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nagu Tartu maratoni puhul tavaks, ei ole see suurüritus üksnes tippsportlaste mõõduvõtt, vaid spordisündmus kogu rahvale. Täna pääsesid rajale tulevased maratonikangelased.

Noorimad, kuni nelja-aastased lapsed said talvist suusakilometraaži kasvatada tervelt 500 meetri võrra. Veidi vanematele, seitsme-kaheksa-aastastele oli jõukohane terve kilomeeter. Mida vanemad lapsed, seda pikem ka distants - alates 11 eluaastast tuli sõita juba 4,53 kilomeetrit.

Kui vanemad lapsed võtsid võistlust väga tõsiselt ning heitlesid paremate kohtade nimel, olgugi, et Tartu maratoni lastesõitudel paremusjärjestust ei fikseerita, siis noorimate eesmärk oli 500-meetrine rada kuidagi vanemate abiga lihtsalt läbi sõita.

Endise tippsuusataja Kaspar Koka kolme ja poole aasta vanune tütar Liisbet lõpetas kuni nelja-aastaste laste sõidu küll viimasena, kuid isa võib lapse üle uhke olla - erinevalt eakaaslastest ei kasutanud ta finišisse jõudmiseks kordagi kõrvalist abi.

Klubi Tartu Maraton teatel osales lastesõitudel kokku 1646 noort suusasõpra. Tillusõitudest, mis on mõeldud kõige pisematele, võttis osa 1067 väikest suusatajat ning minimaratoni sõitudel osales 579 noort suusahunti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles