Suusatajaid tuleb ka Austraaliast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7408 siiani registreerunud suusasõbra hulgas on 29 riigi esindajaid. Peale Baltikumi ja Skandinaavia riikide saabub suusasõpru ka Venemaalt, Ukrainast, Austriast, Belgiast, Hollandist, Tšehhist, Slovakkiast, Poolast, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Suurbritanniast, Saksamaalt, Itaaliast, Luksemburgist ja Šveitsist.

Kaugematest riikidest on suusatajaid Kosovost, Iisraelist, Austraaliast, Kanadast, Ameerika Ühendriikidest ja Kasah­stanist. Eelmisel pühapäeval avatud raja võistlusel oli esindatud ka Jaapan.

Kõige vanem suusataja põhidistantsil on 1931. aastal sündinud hispaanlane Joan Canals Sallent, 63 kilomeetri sõitjate keskmine vanus on 40 aastat. Viis noorimat põhidistantsi sõitjat on sündinud 1997. aastal.

31-kilomeetri distantsil on vanima suusataja au jagamisel 1930. aastal sündinud eestlanna Karin Laine, soomlase Claes Johan Grönvalli ja austraallase John Milleri vahel.

Noorimad on 2003. aastal sündinud Rihard Viherpuu ja Max Sander Laane. Lühemal sõidul osalejate keskmine vanus on 38.

Enim osalejaid on nii 63 kui 31 kilomeetri distantsil Eestist (vastavalt 4635 ja 1563) ja Soomest (vastavalt 336 ja 50). Üksikud osalejad on saabunud Kasahstanist, Ukrainast ja Iisraelist.

Eestist on enim registreerunuid Tartust, Tallinnast, Harjumaalt ja Viljandist.

Laupäevastele lastesõitudele oli eile õhtuks registreerunud 395 last. Lastesõitudele saab end kirja panna reede õhtuni internetis või ka laupäeval kohapeal.

Pühapäevastele sõitudele saab registreeruda internetis kuni reedel kella 17ni ja võistluskeskuses EMÜ spordihoones laupäeval kella 17ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles